Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pivu. Prostě si je upéct, dát pekáč na stůl a každý si tam může hrábnout vidličkou.
Maso nakrájíme na větší kostky a dáme na talíř. Vždycky je dobré kořenit maso na talíři a nebo v nějaké míse. Na maso prolisujeme česnek.
Dále k masu přidáme sůl, pepř a kmín.
Důkladně promícháme.
Nakrájíme si cibuli nahrubo.
Nakrájenou cibuli rozprostřeme na dno zapékací mísy.
Na cibuli rozprostřeme maso a podlijeme vodou.
Pečeme 2 hodiny v troubě na 160 stupňů. Občas můžeme maso promíchat. Zapékací mísa je menší a má vyšší okraje, tak proto jsem nalil méně vody, aby cibule nebyla moc potopená. Pokud by se Vám ale voda během pečení vypařila, tak zase trošku dolijeme.
Teď se vrhneme na omáčku. Vyndáme maso z mísy. V míse necháme výpek a cibuli.
Veškerý obsah mísy přelijeme do hrnce. Můžete ještě mísu trochou vody vypláchnout, jelikož každá chuť se počítá.