Pracuji...
close

Vepřový vrabec

Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pivu. Prostě si je upéct, dát pekáč na stůl a každý si tam může hrábnout vidličkou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
1 kilogram vepřová plec
1 lžíce kmín drcený
2 kus cibule
5 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
1/2 hrnek voda
omáčka
2 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
Maso nakrájíme na větší kostky a dáme na talíř. Vždycky je dobré kořenit maso na talíři a nebo v nějaké míse. Na maso prolisujeme česnek.
Dále k masu přidáme sůl, pepř a kmín.
Důkladně promícháme.
Nakrájíme si cibuli nahrubo.
Nakrájenou cibuli rozprostřeme na dno zapékací mísy.
Na cibuli rozprostřeme maso a podlijeme vodou.
Pečeme 2 hodiny v troubě na 160 stupňů. Občas můžeme maso promíchat. Zapékací mísa je menší a má vyšší okraje, tak proto jsem nalil méně vody, aby cibule nebyla moc potopená. Pokud by se Vám ale voda během pečení vypařila, tak zase trošku dolijeme.
Teď se vrhneme na omáčku. Vyndáme maso z mísy. V míse necháme výpek a cibuli.
Veškerý obsah mísy přelijeme do hrnce. Můžete ještě mísu trochou vody vypláchnout, jelikož každá chuť se počítá.
Za občasného míchání vyvaříme všechnu vodu.
Přisypeme mouku a důkladně promícháme.
Přilijeme vodu a důkladně rozmícháme.
Vaříme alespoň 20 minut. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
Taková zdravá rychlovka, kterou sníte dříve, než si k tomu stačíte nakrájet pečivo :-)
Jestli si myslíte, že Vám tento salát vydrží do druhého dne, tak jste na omylu. Sežere se to dříve, ...
Chutný a rychlý recept, který jsem dělal hlavně kvůli dětem. Bál jsem se, že to nebudou jíst, ale op...
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...