Pracuji...
close

Vepřový vrabec

Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pivu. Prostě si je upéct, dát pekáč na stůl a každý si tam může hrábnout vidličkou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 21 dní
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
1 kilogram vepřová plec
1 lžíce kmín drcený
2 kus cibule
5 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
1/2 hrnek voda
omáčka
2 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
Maso nakrájíme na větší kostky a dáme na talíř. Vždycky je dobré kořenit maso na talíři a nebo v nějaké míse. Na maso prolisujeme česnek.
Dále k masu přidáme sůl, pepř a kmín.
Důkladně promícháme.
Nakrájíme si cibuli nahrubo.
Nakrájenou cibuli rozprostřeme na dno zapékací mísy.
Na cibuli rozprostřeme maso a podlijeme vodou.
Pečeme 2 hodiny v troubě na 160 stupňů. Občas můžeme maso promíchat. Zapékací mísa je menší a má vyšší okraje, tak proto jsem nalil méně vody, aby cibule nebyla moc potopená. Pokud by se Vám ale voda během pečení vypařila, tak zase trošku dolijeme.
Teď se vrhneme na omáčku. Vyndáme maso z mísy. V míse necháme výpek a cibuli.
Veškerý obsah mísy přelijeme do hrnce. Můžete ještě mísu trochou vody vypláchnout, jelikož každá chuť se počítá.
Za občasného míchání vyvaříme všechnu vodu.
Přisypeme mouku a důkladně promícháme.
Přilijeme vodu a důkladně rozmícháme.
Vaříme alespoň 20 minut. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...