Pracuji...
close

Vepřový vrabec

Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pivu. Prostě si je upéct, dát pekáč na stůl a každý si tam může hrábnout vidličkou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
1 kilogram vepřová plec
1 lžíce kmín drcený
2 kus cibule
5 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
1/2 hrnek voda
omáčka
2 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
Maso nakrájíme na větší kostky a dáme na talíř. Vždycky je dobré kořenit maso na talíři a nebo v nějaké míse. Na maso prolisujeme česnek.
Dále k masu přidáme sůl, pepř a kmín.
Důkladně promícháme.
Nakrájíme si cibuli nahrubo.
Nakrájenou cibuli rozprostřeme na dno zapékací mísy.
Na cibuli rozprostřeme maso a podlijeme vodou.
Pečeme 2 hodiny v troubě na 160 stupňů. Občas můžeme maso promíchat. Zapékací mísa je menší a má vyšší okraje, tak proto jsem nalil méně vody, aby cibule nebyla moc potopená. Pokud by se Vám ale voda během pečení vypařila, tak zase trošku dolijeme.
Teď se vrhneme na omáčku. Vyndáme maso z mísy. V míse necháme výpek a cibuli.
Veškerý obsah mísy přelijeme do hrnce. Můžete ještě mísu trochou vody vypláchnout, jelikož každá chuť se počítá.
Za občasného míchání vyvaříme všechnu vodu.
Přisypeme mouku a důkladně promícháme.
Přilijeme vodu a důkladně rozmícháme.
Vaříme alespoň 20 minut. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...