Pracuji...
close

Vepřový vrabec

Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pivu. Prostě si je upéct, dát pekáč na stůl a každý si tam může hrábnout vidličkou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
1 kilogram vepřová plec
1 lžíce kmín drcený
2 kus cibule
5 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
1/2 hrnek voda
omáčka
2 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
Maso nakrájíme na větší kostky a dáme na talíř. Vždycky je dobré kořenit maso na talíři a nebo v nějaké míse. Na maso prolisujeme česnek.
Dále k masu přidáme sůl, pepř a kmín.
Důkladně promícháme.
Nakrájíme si cibuli nahrubo.
Nakrájenou cibuli rozprostřeme na dno zapékací mísy.
Na cibuli rozprostřeme maso a podlijeme vodou.
Pečeme 2 hodiny v troubě na 160 stupňů. Občas můžeme maso promíchat. Zapékací mísa je menší a má vyšší okraje, tak proto jsem nalil méně vody, aby cibule nebyla moc potopená. Pokud by se Vám ale voda během pečení vypařila, tak zase trošku dolijeme.
Teď se vrhneme na omáčku. Vyndáme maso z mísy. V míse necháme výpek a cibuli.
Veškerý obsah mísy přelijeme do hrnce. Můžete ještě mísu trochou vody vypláchnout, jelikož každá chuť se počítá.
Za občasného míchání vyvaříme všechnu vodu.
Přisypeme mouku a důkladně promícháme.
Přilijeme vodu a důkladně rozmícháme.
Vaříme alespoň 20 minut. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...