Pracuji...
close

Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem

Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy stačí pár ingrediencí a vykouzlíme něco jiného a zase dobrého.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
dle potřeby
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si slaninu na kostičky.
Rozpálíme pánev na střední teplotu, přihodíme nakrájenou slaninu a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme knedlíky na kostičky.
Nakrájené knedlíky přihodíme ke slanině, promícháme a za občasného míchání smažíme 5 minut. Pokud slanina pustí málo tuku, tak přidáme trošku sádla.
Do pánve přidáme dušený špenát a zamícháme.
Do pánve přilijeme smetanu a zamícháme. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, zamícháme, vypneme plotnu a máme hotovo. V případě potřeby dosolíme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...