Pracuji...
close

Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem

Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy stačí pár ingrediencí a vykouzlíme něco jiného a zase dobrého.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
dle potřeby
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si slaninu na kostičky.
Rozpálíme pánev na střední teplotu, přihodíme nakrájenou slaninu a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme knedlíky na kostičky.
Nakrájené knedlíky přihodíme ke slanině, promícháme a za občasného míchání smažíme 5 minut. Pokud slanina pustí málo tuku, tak přidáme trošku sádla.
Do pánve přidáme dušený špenát a zamícháme.
Do pánve přilijeme smetanu a zamícháme. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, zamícháme, vypneme plotnu a máme hotovo. V případě potřeby dosolíme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...