Pracuji...
close

Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem

Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy stačí pár ingrediencí a vykouzlíme něco jiného a zase dobrého.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
dle potřeby
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si slaninu na kostičky.
Rozpálíme pánev na střední teplotu, přihodíme nakrájenou slaninu a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme knedlíky na kostičky.
Nakrájené knedlíky přihodíme ke slanině, promícháme a za občasného míchání smažíme 5 minut. Pokud slanina pustí málo tuku, tak přidáme trošku sádla.
Do pánve přidáme dušený špenát a zamícháme.
Do pánve přilijeme smetanu a zamícháme. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, zamícháme, vypneme plotnu a máme hotovo. V případě potřeby dosolíme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jestli si myslíte, že Vám tento salát vydrží do druhého dne, tak jste na omylu. Sežere se to dříve, ...
Chutný a rychlý recept, který jsem dělal hlavně kvůli dětem. Bál jsem se, že to nebudou jíst, ale op...
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...