Pracuji...
close

Indický chléb naan

Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládou a manželka si ho dává s česnekovým dipem.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 1 hodina 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na posypání
Sdílejte recept
Postup
Do mísy rozdrobíme droždí a přisypeme lžíci cukru. Zamícháme a necháme minutu odpočinout.
Droždí se nám začne pomalu rozpouštět. Rozmícháme.
Přilijeme ohřáté mléko a promícháme. Mléko nesmí být horké, jinak se Vám droždí spálí.
Zasypeme troškou mouky, mísu zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Trvá to zhruba 10 minut.
Pokud jste vše dělali správně, tak na Vás po deseti minutách vykoukne krásný kvásek.
Do mísy ke kvásku přidáme sůl, olej, bílý jogurt, rozpuštěné máslo, kypřící prášek a zbytek mléka.
Důkladně zamícháme.
Pomalu přisypáváme mouku a hněteme, dokud nám nevznikne vláčné, nelepivé těsto.
Necháme pod utěrkou hodinu kynout.
Vykynuté těsto dáme na pomoučenou plochu a uválíme váleček. Váleček rozdělíme alespoň na 7 dílů, ale záleží jak velké chleby chcete dělat. Já dělám trošku větší a proto mi stačí 7 kusů.
Kus těsta rozválíme na placku, která je zhruba 5 mm tlustá. Během válení podsypávejte moukou.
Placku dáme na rozpálenou pánev a smažíme na sucho.
Smažíme zhruba 2 minuty z každé strany.
Po usmažení dáme na talíř a přikryjeme utěrkou. Necháme chvilku odpočinout. Před podáváním ještě teplé pomažeme máslem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Pečivo / Chleba
Způsob přípravy:
kynutí, smažení, hnětení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Indie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
Taková zdravá rychlovka, kterou sníte dříve, než si k tomu stačíte nakrájet pečivo :-)
Jestli si myslíte, že Vám tento salát vydrží do druhého dne, tak jste na omylu. Sežere se to dříve, ...
Chutný a rychlý recept, který jsem dělal hlavně kvůli dětem. Bál jsem se, že to nebudou jíst, ale op...
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...