Pracuji...
close

Indický chléb naan

Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládou a manželka si ho dává s česnekovým dipem.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 měsíce
Doba přípravy: 1 hodina 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na posypání
Sdílejte recept
Postup
Do mísy rozdrobíme droždí a přisypeme lžíci cukru. Zamícháme a necháme minutu odpočinout.
Droždí se nám začne pomalu rozpouštět. Rozmícháme.
Přilijeme ohřáté mléko a promícháme. Mléko nesmí být horké, jinak se Vám droždí spálí.
Zasypeme troškou mouky, mísu zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Trvá to zhruba 10 minut.
Pokud jste vše dělali správně, tak na Vás po deseti minutách vykoukne krásný kvásek.
Do mísy ke kvásku přidáme sůl, olej, bílý jogurt, rozpuštěné máslo, kypřící prášek a zbytek mléka.
Důkladně zamícháme.
Pomalu přisypáváme mouku a hněteme, dokud nám nevznikne vláčné, nelepivé těsto.
Necháme pod utěrkou hodinu kynout.
Vykynuté těsto dáme na pomoučenou plochu a uválíme váleček. Váleček rozdělíme alespoň na 7 dílů, ale záleží jak velké chleby chcete dělat. Já dělám trošku větší a proto mi stačí 7 kusů.
Kus těsta rozválíme na placku, která je zhruba 5 mm tlustá. Během válení podsypávejte moukou.
Placku dáme na rozpálenou pánev a smažíme na sucho.
Smažíme zhruba 2 minuty z každé strany.
Po usmažení dáme na talíř a přikryjeme utěrkou. Necháme chvilku odpočinout. Před podáváním ještě teplé pomažeme máslem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Pečivo / Chleba
Způsob přípravy:
kynutí, smažení, hnětení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Indie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...