Do mísy rozdrobíme droždí a přisypeme lžíci cukru. Zamícháme a necháme minutu odpočinout.
Droždí se nám začne pomalu rozpouštět. Rozmícháme.
Přilijeme ohřáté mléko a promícháme. Mléko nesmí být horké, jinak se Vám droždí spálí.
Zasypeme troškou mouky, mísu zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Trvá to zhruba 10 minut.
Pokud jste vše dělali správně, tak na Vás po deseti minutách vykoukne krásný kvásek.
Do mísy ke kvásku přidáme sůl, olej, bílý jogurt, rozpuštěné máslo, kypřící prášek a zbytek mléka.
Důkladně zamícháme.
Pomalu přisypáváme mouku a hněteme, dokud nám nevznikne vláčné, nelepivé těsto.
Necháme pod utěrkou hodinu kynout.
Vykynuté těsto dáme na pomoučenou plochu a uválíme váleček. Váleček rozdělíme alespoň na 7 dílů, ale záleží jak velké chleby chcete dělat. Já dělám trošku větší a proto mi stačí 7 kusů.
Kus těsta rozválíme na placku, která je zhruba 5 mm tlustá. Během válení podsypávejte moukou.
Placku dáme na rozpálenou pánev a smažíme na sucho.
Smažíme zhruba 2 minuty z každé strany.
Po usmažení dáme na talíř a přikryjeme utěrkou. Necháme chvilku odpočinout. Před podáváním ještě teplé pomažeme máslem.