Pracuji...
close

Smažený květák

Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopný sníst na posezení i syrový květák a nebo jenom vařený v osolené vodě. Doporučená příloha jsou brambory a tatarka.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 měsíce
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
na smažení
na vaření
min 1 lžíce sůl
na obalení
min 1 hrnek strouhanka
2 kus vejce
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Květák si omyjeme a rozebereme na malé růžičky. Ale ne zas moc malé. Malé budete obalovat dlouho a velké se Vám zase budou špatně smažit. Nerovné stonky jsem zaříznul nožem do rovna.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a dáme do ní povařit kousky květáku. Vaříme 5 minut. Pokud bychom vařili déle, tak by se nám květák při obalování rozpadal.
Povařený květák scedíme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme tři misky na obalování. Dáme do nich ingredience na trojobal (hladká mouka, vejce a strouhanka). K vejcím přidáme trošku soli, pepře, mléka a rozmícháme.
Kousky květáku obalíme v trojobalu.
V pánvi si rozpálíme olej na střední teplotu a osmažíme v něm květák dozlatova. Já jenom jednou obracel. Výšku oleje mějte alespoň 2 centimetry.
Osmažený květák dáme odpočinout na talíř vystlaný ubrouskem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, obalování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...