Pracuji...
close

Smažený květák

Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopný sníst na posezení i syrový květák a nebo jenom vařený v osolené vodě. Doporučená příloha jsou brambory a tatarka.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 měsíců
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
na smažení
na vaření
min 1 lžíce sůl
na obalení
min 1 hrnek strouhanka
2 kus vejce
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Květák si omyjeme a rozebereme na malé růžičky. Ale ne zas moc malé. Malé budete obalovat dlouho a velké se Vám zase budou špatně smažit. Nerovné stonky jsem zaříznul nožem do rovna.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a dáme do ní povařit kousky květáku. Vaříme 5 minut. Pokud bychom vařili déle, tak by se nám květák při obalování rozpadal.
Povařený květák scedíme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme tři misky na obalování. Dáme do nich ingredience na trojobal (hladká mouka, vejce a strouhanka). K vejcím přidáme trošku soli, pepře, mléka a rozmícháme.
Kousky květáku obalíme v trojobalu.
V pánvi si rozpálíme olej na střední teplotu a osmažíme v něm květák dozlatova. Já jenom jednou obracel. Výšku oleje mějte alespoň 2 centimetry.
Osmažený květák dáme odpočinout na talíř vystlaný ubrouskem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, obalování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...