Pracuji...
close

Bramborové placky se zelím

Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těsta.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 8 měsíců
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
těsto
2 kus vejce
1 lžíce majoránka
1 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
100 gram škvarky
3 stroužek česnek
500 gram brambory
na smažení
Sdílejte recept
Postup
Nejprve oloupeme a najemno nastrouháme brambory. Z nastrouhaných brambor dobře vymačkejte veškerou vodu.
Zelí také vymačkáme a necháme ho okapat. Pak ho teprve přidáme k bramborům. Ještě přidáme oloupaný a prolisovaný česnek.
Škvarky najemno pokrájíme a přidáme do mísy.
Do těsta přidáme koření, vejce, mouku, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme.
Placky o průměru cca 7 cm smažíme na sádle. Asi 2-3 minuty z každé strany.
Usmažené placky dáváme na talíř s papírovou utěrkou, aby se odsál přebytečný tuk.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
strouhání, smažení
Typ chodu:
večeře, příloha
Vybavení kuchyně:
struhadlo jemné , mísa , pánev
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...