Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těsta.
Kuchař:
buellin
Stáří receptu:
1 rok
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
těsto
100
gram
mouka hladká pšeničná
2
kus
vejce
1
lžíce
majoránka
1
lžíce
kmín drcený
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý mletý
100
gram
škvarky
3
stroužek
česnek
350
gram
zelí bílé kysané
500
gram
brambory
na smažení
4
lžíce
vepřové sádlo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Nejprve oloupeme a najemno nastrouháme brambory. Z nastrouhaných brambor dobře vymačkejte veškerou vodu.
Zelí také vymačkáme a necháme ho okapat. Pak ho teprve přidáme k bramborům. Ještě přidáme oloupaný a prolisovaný česnek.
Škvarky najemno pokrájíme a přidáme do mísy.
Do těsta přidáme koření, vejce, mouku, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme.
Placky o průměru cca 7 cm smažíme na sádle. Asi 2-3 minuty z každé strany.
Usmažené placky dáváme na talíř s papírovou utěrkou, aby se odsál přebytečný tuk.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Přílohy
/
Z brambor
Způsob přípravy:
strouhání, smažení
Typ chodu:
večeře, příloha
Vybavení kuchyně:
struhadlo jemné
,
mísa
,
pánev
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Vaječná omeleta z mrkve
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Kuřecí kousky v medové omáčce
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Těstoviny s tuňákem a fazolemi
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Domácí karamel
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Domácí kebab v troubě
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Český kari hambáč
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Pomazánka s tuňákem a lučinou
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Ovesné vločky s jogurtem a jablečným džusem
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
close