Pracuji...
close

Bramborové placky se zelím

Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těsta.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 3 měsíce
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
těsto
2 kus vejce
1 lžíce majoránka
1 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
100 gram škvarky
3 stroužek česnek
500 gram brambory
na smažení
Sdílejte recept
Postup
Nejprve oloupeme a najemno nastrouháme brambory. Z nastrouhaných brambor dobře vymačkejte veškerou vodu.
Zelí také vymačkáme a necháme ho okapat. Pak ho teprve přidáme k bramborům. Ještě přidáme oloupaný a prolisovaný česnek.
Škvarky najemno pokrájíme a přidáme do mísy.
Do těsta přidáme koření, vejce, mouku, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme.
Placky o průměru cca 7 cm smažíme na sádle. Asi 2-3 minuty z každé strany.
Usmažené placky dáváme na talíř s papírovou utěrkou, aby se odsál přebytečný tuk.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
strouhání, smažení
Typ chodu:
večeře, příloha
Vybavení kuchyně:
struhadlo jemné , mísa , pánev
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...