Pracuji...
close

Bramborové placky se zelím

Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těsta.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 4 měsíce
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
těsto
2 kus vejce
1 lžíce majoránka
1 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
100 gram škvarky
3 stroužek česnek
500 gram brambory
na smažení
Sdílejte recept
Postup
Nejprve oloupeme a najemno nastrouháme brambory. Z nastrouhaných brambor dobře vymačkejte veškerou vodu.
Zelí také vymačkáme a necháme ho okapat. Pak ho teprve přidáme k bramborům. Ještě přidáme oloupaný a prolisovaný česnek.
Škvarky najemno pokrájíme a přidáme do mísy.
Do těsta přidáme koření, vejce, mouku, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme.
Placky o průměru cca 7 cm smažíme na sádle. Asi 2-3 minuty z každé strany.
Usmažené placky dáváme na talíř s papírovou utěrkou, aby se odsál přebytečný tuk.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
strouhání, smažení
Typ chodu:
večeře, příloha
Vybavení kuchyně:
struhadlo jemné , mísa , pánev
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...