Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těsta.
Kuchař:
buellin
Stáří receptu:
2 roky
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
těsto
100
gram
mouka hladká pšeničná
2
kus
vejce
1
lžíce
majoránka
1
lžíce
kmín drcený
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý mletý
100
gram
škvarky
3
stroužek
česnek
350
gram
zelí bílé kysané
500
gram
brambory
na smažení
4
lžíce
vepřové sádlo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Nejprve oloupeme a najemno nastrouháme brambory. Z nastrouhaných brambor dobře vymačkejte veškerou vodu.
Zelí také vymačkáme a necháme ho okapat. Pak ho teprve přidáme k bramborům. Ještě přidáme oloupaný a prolisovaný česnek.
Škvarky najemno pokrájíme a přidáme do mísy.
Do těsta přidáme koření, vejce, mouku, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme.
Placky o průměru cca 7 cm smažíme na sádle. Asi 2-3 minuty z každé strany.
Usmažené placky dáváme na talíř s papírovou utěrkou, aby se odsál přebytečný tuk.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Přílohy
/
Z brambor
Způsob přípravy:
strouhání, smažení
Typ chodu:
večeře, příloha
Vybavení kuchyně:
struhadlo jemné
,
mísa
,
pánev
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Salát z rukoly a červené řepy
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Hranolkové krokety z bramborové kaše
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Čokoládová buchta ze zakysané smetany
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Žampionový salát s paprikou
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Pomazánka z vepřové konzervy
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Okurkové nudle
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Zapečené housky se zeleninou a bylinkami
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Vepřová krkovice na černém pivě
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
close