Pracuji...
close

Ananasová buchta z plechovky

Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spotřeboval. Buchta je jemná na chuť, vláčná a chutná příjemně po vajíčkách.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 měsíc
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na vysypání
2 lžíce mouka hrubá
na vymazání
1 lžíce máslo
na obalení
2 lžíce mouka hrubá
na ananas
Sdílejte recept
Postup
Do menší mísy vyklepneme všechny vejce a přidáme cukr.
Pomocí šlehače vyšleháme pěnu.
Do pěny přilijeme olej...
a přilijeme ananasovou šťávu (cca 10 lžic).
Lehce zašleháme.
Do větší mísy nasypeme hladkou mouku a kypřící prášek.
Promícháme.
Vaječnou směs přilijeme k sypké směsi.
Těsto lehce promícháme metlou.
Scezené kousky ananasu v malé misce zasypeme hrubou moukou a promícháme.
Zapékací mísu (a nebo pekáč) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do mísy vylijeme těsto.
Do těsta rozložíme ananasové kousky.
Pečeme na 180° zhruba 30 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
šlehání, pečení
Typ chodu:
dezert, snídaně
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...