Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spotřeboval. Buchta je jemná na chuť, vláčná a chutná příjemně po vajíčkách.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
13 dní
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
těsto
4
kus
vejce
250
gram
mouka hladká pšeničná
250
gram
cukr krystal
1
balíček
kypřící prášek
10
lžíce
olej slunečnicový
1
konzerva
ananasový kompot
kousky
na vysypání
2
lžíce
mouka hrubá
na vymazání
1
lžíce
máslo
na obalení
2
lžíce
mouka hrubá
na ananas
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Do menší mísy vyklepneme všechny vejce a přidáme cukr.
Pomocí šlehače vyšleháme pěnu.
Do pěny přilijeme olej...
a přilijeme ananasovou šťávu (cca 10 lžic).
Lehce zašleháme.
Do větší mísy nasypeme hladkou mouku a kypřící prášek.
Promícháme.
Vaječnou směs přilijeme k sypké směsi.
Těsto lehce promícháme metlou.
Scezené kousky ananasu v malé misce zasypeme hrubou moukou a promícháme.
Zapékací mísu (a nebo pekáč) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do mísy vylijeme těsto.
Do těsta rozložíme ananasové kousky.
Pečeme na 180° zhruba 30 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké
/
Buchty
Způsob přípravy:
šlehání, pečení
Typ chodu:
dezert, snídaně
Vybavení kuchyně:
zapékací mísa
,
mísa velká
,
mísa malá
,
šlehač
,
trouba
,
metla
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close