Pracuji...
close

Ananasová buchta z plechovky

Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spotřeboval. Buchta je jemná na chuť, vláčná a chutná příjemně po vajíčkách.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na vysypání
2 lžíce mouka hrubá
na vymazání
1 lžíce máslo
na obalení
2 lžíce mouka hrubá
na ananas
Sdílejte recept
Postup
Do menší mísy vyklepneme všechny vejce a přidáme cukr.
Pomocí šlehače vyšleháme pěnu.
Do pěny přilijeme olej...
a přilijeme ananasovou šťávu (cca 10 lžic).
Lehce zašleháme.
Do větší mísy nasypeme hladkou mouku a kypřící prášek.
Promícháme.
Vaječnou směs přilijeme k sypké směsi.
Těsto lehce promícháme metlou.
Scezené kousky ananasu v malé misce zasypeme hrubou moukou a promícháme.
Zapékací mísu (a nebo pekáč) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do mísy vylijeme těsto.
Do těsta rozložíme ananasové kousky.
Pečeme na 180° zhruba 30 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
šlehání, pečení
Typ chodu:
dezert, snídaně
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...