Pracuji...
close

Ananasová buchta z plechovky

Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spotřeboval. Buchta je jemná na chuť, vláčná a chutná příjemně po vajíčkách.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 13 dní
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na vysypání
2 lžíce mouka hrubá
na vymazání
1 lžíce máslo
na obalení
2 lžíce mouka hrubá
na ananas
Sdílejte recept
Postup
Do menší mísy vyklepneme všechny vejce a přidáme cukr.
Pomocí šlehače vyšleháme pěnu.
Do pěny přilijeme olej...
a přilijeme ananasovou šťávu (cca 10 lžic).
Lehce zašleháme.
Do větší mísy nasypeme hladkou mouku a kypřící prášek.
Promícháme.
Vaječnou směs přilijeme k sypké směsi.
Těsto lehce promícháme metlou.
Scezené kousky ananasu v malé misce zasypeme hrubou moukou a promícháme.
Zapékací mísu (a nebo pekáč) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do mísy vylijeme těsto.
Do těsta rozložíme ananasové kousky.
Pečeme na 180° zhruba 30 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
šlehání, pečení
Typ chodu:
dezert, snídaně
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...