Pracuji...
close

Zapečená krkovice s brambory a vývarem

Velice jednoduchý recept z jednoho pekáče. Maso je křehké a sos dokonalý. Jako bylinku jsem použil sušené oregáno, ale výběr nechám na Vás.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 měsíců
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 45 minut
Ingredience
obecně
2 kus cibule
3 stroužek česnek
2 kilogram brambory
1 lžíce máslo
6 kulička nové koření
1 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Oškrabeme si brambory a nakrájíme je na půlcentimetrové plátky.
Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky.
Do zapékací mísy vyskládáme brambory. Na brambory rozprostřeme plátky česneku, máslo a celé to osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme oregánem. Bobkové listy a nové koření se snažíme dát někam na dno mísy, aby se to potom lépe spojilo s tekutinou.
Krkovici si nakrájíme na centimetrové plátky. Plátky jsem pak přeříznul ještě napůl. Z obou stran lehce osolíme, opepříme.
Cibuli si nakrájíme nahrubo. Lehce promačkáme, abychom oddělili jednotlivé vrstvy.
Plátky masa vyskládáme na brambory a posypeme cibulí. To celé zalijeme vývarem. Vývar lijte pouze v jednom místě, abyste z masa nesmyli všechno koření.
Na mísu dáme víko a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Pečeme zhruba 90 minut.
Mezitím si nakrájíme hermelín na plátky. Můžete použít i jiný vhodný sýr (gouda, ementál, čedar, apod.).
Po devadesáti minutách sundáme víko a na maso rozložíme plátky hermelínu. Alespoň 15 minut zapékáme bez víka.
Po zapečení vyndáme z trouby a jdeme se radovat :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...