Pracuji...
close

Zapečená krkovice s brambory a vývarem

Velice jednoduchý recept z jednoho pekáče. Maso je křehké a sos dokonalý. Jako bylinku jsem použil sušené oregáno, ale výběr nechám na Vás.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 45 minut
Ingredience
obecně
2 kus cibule
3 stroužek česnek
2 kilogram brambory
1 lžíce máslo
6 kulička nové koření
1 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Oškrabeme si brambory a nakrájíme je na půlcentimetrové plátky.
Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky.
Do zapékací mísy vyskládáme brambory. Na brambory rozprostřeme plátky česneku, máslo a celé to osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme oregánem. Bobkové listy a nové koření se snažíme dát někam na dno mísy, aby se to potom lépe spojilo s tekutinou.
Krkovici si nakrájíme na centimetrové plátky. Plátky jsem pak přeříznul ještě napůl. Z obou stran lehce osolíme, opepříme.
Cibuli si nakrájíme nahrubo. Lehce promačkáme, abychom oddělili jednotlivé vrstvy.
Plátky masa vyskládáme na brambory a posypeme cibulí. To celé zalijeme vývarem. Vývar lijte pouze v jednom místě, abyste z masa nesmyli všechno koření.
Na mísu dáme víko a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Pečeme zhruba 90 minut.
Mezitím si nakrájíme hermelín na plátky. Můžete použít i jiný vhodný sýr (gouda, ementál, čedar, apod.).
Po devadesáti minutách sundáme víko a na maso rozložíme plátky hermelínu. Alespoň 15 minut zapékáme bez víka.
Po zapečení vyndáme z trouby a jdeme se radovat :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...