Pracuji...
close

Zapečená krkovice s brambory a vývarem

Velice jednoduchý recept z jednoho pekáče. Maso je křehké a sos dokonalý. Jako bylinku jsem použil sušené oregáno, ale výběr nechám na Vás.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 měsíců
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 45 minut
Ingredience
obecně
2 kus cibule
3 stroužek česnek
2 kilogram brambory
1 lžíce máslo
6 kulička nové koření
1 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Oškrabeme si brambory a nakrájíme je na půlcentimetrové plátky.
Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky.
Do zapékací mísy vyskládáme brambory. Na brambory rozprostřeme plátky česneku, máslo a celé to osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme oregánem. Bobkové listy a nové koření se snažíme dát někam na dno mísy, aby se to potom lépe spojilo s tekutinou.
Krkovici si nakrájíme na centimetrové plátky. Plátky jsem pak přeříznul ještě napůl. Z obou stran lehce osolíme, opepříme.
Cibuli si nakrájíme nahrubo. Lehce promačkáme, abychom oddělili jednotlivé vrstvy.
Plátky masa vyskládáme na brambory a posypeme cibulí. To celé zalijeme vývarem. Vývar lijte pouze v jednom místě, abyste z masa nesmyli všechno koření.
Na mísu dáme víko a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Pečeme zhruba 90 minut.
Mezitím si nakrájíme hermelín na plátky. Můžete použít i jiný vhodný sýr (gouda, ementál, čedar, apod.).
Po devadesáti minutách sundáme víko a na maso rozložíme plátky hermelínu. Alespoň 15 minut zapékáme bez víka.
Po zapečení vyndáme z trouby a jdeme se radovat :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.
Dokonalá harmonie chutí. Banán těsto příjemně osladí a zvláční. Vločky přidají zajímavou chuť, připo...
Na zahrádce se nám z toho pomalu stává plevel, tak je potřeba s tím začít něco dělat. Sirup je skvěl...
Pórková polévka mě provází od mala a patří mezi mé oblíbené. A ještě když máte čerstvý pórek ze zahr...