Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Škvarková pomazánka | Recept

chuťově vymazlená pomazánka, obohacená o kousky jablka, které dají pomazánce svěží a sladší chuť. Doporučuji mazat na čerstvý chleba, a s teplým čajem je to výborná večeře
Autor receptu
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
1 hrnek škvarky
1/2 kus jablko
1 lžíce majoránka
2-3 stroužek česnek
1 kus vejce
min 1 špetka sůl
1 kus cibule
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: mixování, smažení
Typ chodu: svačina
Původ: Česko
Krok 1
škvarky rozmixujeme v mixéru a nebo v mlýnku na maso
Krok 2
nakrájíme si cibuli na jemno a osmažíme si ji na sádle. Smažíme dokud nezačne trošku hnědnout
Krok 3
stáhneme pánev s osmaženou cibulkou z plotny a přihodíme do ní na kostky nakrájené jablko (zbavené slupky). Je dobré vše dělat ještě v teplé pánvi, kde se budou lépe míchat chutě
Krok 4
dále do pánve přihodíme majoránku a zamícháme
Krok 5
nakonec přihodíme do pánve prolisovaný česnek, zamícháme. Teď nám pánev krásně voní
Krok 6
do střední mísy si dáme škvarky a směs z pánve
Krok 7
přidáme hořčici a nakrájené uvařené vajíčko na kostičky. Důkladně zamícháme. Dosolíme, dopepříme dle chuti. Před podáváním nechte vychladnout v ledničce