Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Škvarková pomazánka | Recept

chuťově vymazlená pomazánka, obohacená o kousky jablka, které dají pomazánce svěží a sladší chuť. Doporučuji mazat na čerstvý chleba, a s teplým čajem je to výborná večeře
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
škvarky 1 hrnek
vepřové sádlo 3 lžíce
jablko 1/2 kus
majoránka 1 lžíce
hořčice plnotučná 2 lžíce
česnek 2-3 stroužek
vejce 1 kus
sůl min 1 špetka
pepř černý drcený min 1 špetka
cibule 1 kus
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: mixování, smažení
Typ chodu: svačina
Původ: Česko
Postup
škvarky rozmixujeme v mixéru a nebo v mlýnku na maso
nakrájíme si cibuli na jemno a osmažíme si ji na sádle. Smažíme dokud nezačne trošku hnědnout
stáhneme pánev s osmaženou cibulkou z plotny a přihodíme do ní na kostky nakrájené jablko (zbavené slupky). Je dobré vše dělat ještě v teplé pánvi, kde se budou lépe míchat chutě
dále do pánve přihodíme majoránku a zamícháme
nakonec přihodíme do pánve prolisovaný česnek, zamícháme. Teď nám pánev krásně voní
do střední mísy si dáme škvarky a směs z pánve
přidáme hořčici a nakrájené uvařené vajíčko na kostičky. Důkladně zamícháme. Dosolíme, dopepříme dle chuti. Před podáváním nechte vychladnout v ledničce
Sdílejte recept