Pracuji...
close

Škvarková pomazánka

chuťově vymazlená pomazánka, obohacená o kousky jablka, které dají pomazánce svěží a sladší chuť. Doporučuji mazat na čerstvý chleba, a s teplým čajem je to výborná večeře
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
1 hrnek škvarky
1/2 kus jablko
1 lžíce majoránka
2-3 stroužek česnek
1 kus vejce
min 1 špetka sůl
1 kus cibule
Sdílejte recept
Postup
škvarky rozmixujeme v mixéru a nebo v mlýnku na maso
nakrájíme si cibuli na jemno a osmažíme si ji na sádle. Smažíme dokud nezačne trošku hnědnout
stáhneme pánev s osmaženou cibulkou z plotny a přihodíme do ní na kostky nakrájené jablko (zbavené slupky). Je dobré vše dělat ještě v teplé pánvi, kde se budou lépe míchat chutě
dále do pánve přihodíme majoránku a zamícháme
nakonec přihodíme do pánve prolisovaný česnek, zamícháme. Teď nám pánev krásně voní
do střední mísy si dáme škvarky a směs z pánve
přidáme hořčici a nakrájené uvařené vajíčko na kostičky. Důkladně zamícháme. Dosolíme, dopepříme dle chuti. Před podáváním nechte vychladnout v ledničce
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
mixování, smažení
Typ chodu:
svačina
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.