X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Škvarková pomazánka

Načítám...
chuťově vymazlená pomazánka, obohacená o kousky jablka, které dají pomazánce svěží a sladší chuť. Doporučuji mazat na čerstvý chleba, a s teplým čajem je to výborná večeře
Příprava 15 minut
Vaření 60 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Studená kuchyně / Pomazánky
Druh přípravy: mixování, smažení
Typ chodu: svačina
Původ: Česko

Ingredience

obecně
česnek 2-3 stroužek
cibule 1 ks
hořčice plnotučná 2 lžíce
jablko 1/2 ks
majoránka 1 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
škvarky 1 hrnek
sůl min 1 špetka
vejce 1 ks
vepřové sádlo 3 lžíce

Postup

škvarky rozmixujeme v mixéru a nebo v mlýnku na maso
nakrájíme si cibuli na jemno a osmažíme si ji na sádle. Smažíme dokud nezačne trošku hnědnout
stáhneme pánev s osmaženou cibulkou z plotny a přihodíme do ní na kostky nakrájené jablko (zbavené slupky). Je dobré vše dělat ještě v teplé pánvi, kde se budou lépe míchat chutě
dále do pánve přihodíme majoránku a zamícháme
nakonec přihodíme do pánve prolisovaný česnek, zamícháme. Teď nám pánev krásně voní
do střední mísy si dáme škvarky a směs z pánve
přidáme hořčici a nakrájené uvařené vajíčko na kostičky. Důkladně zamícháme. Dosolíme, dopepříme dle chuti. Před podáváním nechte vychladnout v ledničce
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter