Pracuji...
close

Škvarková pomazánka

chuťově vymazlená pomazánka, obohacená o kousky jablka, které dají pomazánce svěží a sladší chuť. Doporučuji mazat na čerstvý chleba, a s teplým čajem je to výborná večeře
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
1 hrnek škvarky
1/2 kus jablko
1 lžíce majoránka
2-3 stroužek česnek
1 kus vejce
min 1 špetka sůl
1 kus cibule
Sdílejte recept
Postup
škvarky rozmixujeme v mixéru a nebo v mlýnku na maso
nakrájíme si cibuli na jemno a osmažíme si ji na sádle. Smažíme dokud nezačne trošku hnědnout
stáhneme pánev s osmaženou cibulkou z plotny a přihodíme do ní na kostky nakrájené jablko (zbavené slupky). Je dobré vše dělat ještě v teplé pánvi, kde se budou lépe míchat chutě
dále do pánve přihodíme majoránku a zamícháme
nakonec přihodíme do pánve prolisovaný česnek, zamícháme. Teď nám pánev krásně voní
do střední mísy si dáme škvarky a směs z pánve
přidáme hořčici a nakrájené uvařené vajíčko na kostičky. Důkladně zamícháme. Dosolíme, dopepříme dle chuti. Před podáváním nechte vychladnout v ledničce
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
mixování, smažení
Typ chodu:
svačina
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.