Pracuji...
close

Sýrové krekry

Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, protože krekry byly určeny pro děti do školy na oslavu halloweenu.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 10 měsíců
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
těsto
120 gram máslo
120 gram sýr gouda
1 kus vejce
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Vše smícháme v míse. Mouku, vejce, povolené máslo, špetku soli a nastrouhaný sýr (jaký zrovna máte - klidně eidam, ementál, goudu... Záleží na Vás, jaký máte rádi). Nejdříve mícháme pomocí mixéru, nakonec zpracujeme ručně.
S těstem se dobře pracuje. Rozválíme ho válečkem na pomoučeném vále, přiměřeně tenké, ne příliš. Pak ho můžete jen snadno rozkrájet na tyčinky a ty přenést na plech. Já jsem vykrajovala vykrajovátky na oslavu halloweenu (oči a ústa jsem dělala pomocí párátka).
Vykrájené tvary na plechu pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Můžeme je i něčím posypat (mák, kmín, sezam...).
Pečeme dozlatova (přibližně 20-30 minut) v troubě rozehřáté na 180 °C.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Pečivo / Těsta
Způsob přípravy:
hnětení, míchání, pečení
Typ chodu:
předkrm
Příležitost:
oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...