Pracuji...
close

Tvarohové šátečky

Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 2 měsíce
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
náplň
1 kus vejce
4 lžíce rum
na obalení
Sdílejte recept
Postup
V míse smícháme mouku se špetkou soli, můžeme přidat i vanilkový cukr. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, tvaroh (ve vaničce) a povolené máslo. Mixérem spojíme v těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho v chladu odpočinout.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Prošleháme tvaroh (kostka v alobalu) s cukrem, vejcem a rumem.
Těsto si vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát a rozkrájíme ho na malé čtverce. Do každého čtverce dáme malé množství náplně a zabalíme dva protilehlé rohy k sobě. Tato náplň je dobrá, při pečení nevytéká. Lze použít i jinou náplň (mák, povidla...).
Šátečky skládáme vedle sebe na plech s pečicím papírem.
Z uvedeného množství naplníte dva plechy. Pečeme na 180 °C (horkovzduch) 15-20 minut.
Ještě horké šátečky ihned obalujeme v moučkovém cukru (můžete přimíchat i vanilkový cukr či špetku skořice).
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, plnění, pečení
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
mísa , šlehač , trouba
Příležitost:
posvícení
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...