Pracuji...
close

Tvarohové šátečky

Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 6 měsíců
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
náplň
1 kus vejce
4 lžíce rum
na obalení
Sdílejte recept
Postup
V míse smícháme mouku se špetkou soli, můžeme přidat i vanilkový cukr. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, tvaroh (ve vaničce) a povolené máslo. Mixérem spojíme v těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho v chladu odpočinout.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Prošleháme tvaroh (kostka v alobalu) s cukrem, vejcem a rumem.
Těsto si vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát a rozkrájíme ho na malé čtverce. Do každého čtverce dáme malé množství náplně a zabalíme dva protilehlé rohy k sobě. Tato náplň je dobrá, při pečení nevytéká. Lze použít i jinou náplň (mák, povidla...).
Šátečky skládáme vedle sebe na plech s pečicím papírem.
Z uvedeného množství naplníte dva plechy. Pečeme na 180 °C (horkovzduch) 15-20 minut.
Ještě horké šátečky ihned obalujeme v moučkovém cukru (můžete přimíchat i vanilkový cukr či špetku skořice).
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, plnění, pečení
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
mísa , šlehač , trouba
Příležitost:
posvícení
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...