Pracuji...
close

Vepřová krkovice na houbách

Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením cibule mějte trpělivost a odměnou bude skvělá omáčka. Příloha může být rýže, těstoviny a nebo třeba knedlík.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
2 hrst houby
3 kus cibule
1 lžička kmín drcený
3 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
V pánvi rozpálíme sádlo na střední teplotu a přidáme cibuli. Za občasného míchání smažíme dohněda.
Mezitím si nakrájíme krkovici na menší kousky.
Nebojte se cibuli pořádně vypéct.
K osmažené cibuli přidáme maso, kmín, pepř, trošku soli a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme česnek na menší kousky.
Masovou směs zaprášíme moukou a důkladně promícháme. Za občasného míchání minutu smažíme.
Přidáme česnek, přilijeme vývar, zamícháme a pod pokličkou dusíme 30 minut. Občas zamícháme.
Mezitím si nakrájíme houby nahrubo. Já mám rád v omáčce větší kousky hub.
Po půl hodině vaření přidáme houby do omáčky. Promíchneme a pod pokličkou dusíme ještě 15 minut. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...