Pracuji...
close

Vepřová krkovice na houbách

Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením cibule mějte trpělivost a odměnou bude skvělá omáčka. Příloha může být rýže, těstoviny a nebo třeba knedlík.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
2 hrst houby
3 kus cibule
1 lžička kmín drcený
3 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
V pánvi rozpálíme sádlo na střední teplotu a přidáme cibuli. Za občasného míchání smažíme dohněda.
Mezitím si nakrájíme krkovici na menší kousky.
Nebojte se cibuli pořádně vypéct.
K osmažené cibuli přidáme maso, kmín, pepř, trošku soli a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme česnek na menší kousky.
Masovou směs zaprášíme moukou a důkladně promícháme. Za občasného míchání minutu smažíme.
Přidáme česnek, přilijeme vývar, zamícháme a pod pokličkou dusíme 30 minut. Občas zamícháme.
Mezitím si nakrájíme houby nahrubo. Já mám rád v omáčce větší kousky hub.
Po půl hodině vaření přidáme houby do omáčky. Promíchneme a pod pokličkou dusíme ještě 15 minut. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...