Pracuji...
close

Zapečený květák s kuřecím masem

Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 dní
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
2 kus cibule
4 stroužek česnek
1 snítka rozmarýn
1 snítka tymián
4 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Nejprve si dáme vařit vodu na květák. To nám chvíli potrvá. Mezitím si očistíme květák a rozebereme ho na malé kytičky.
Kuřecí prsa očistíme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Z každého prsa uděláme 3 až 4 kousky.
Kuřecí prsa dáme na talíř a osolíme, opepříme, promícháme. Necháme chvíli odpočinout.
Rozpálíme si malý hrnec na střední teplotu a necháme v něm rozehřát máslo. K máslu přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku.
K jíšce přilijeme mléko a smetanu a důkladně rozmícháme.
Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, muškátový oříšek, sůl a pepř. Se solí opatrně, parmazán je dost slaný. Přivedeme k varu, snížíme plamen a za občasného míchání necháme 15 minut provařit. Dosolíme, dopepříme.
Rozpálíme si v pánvi olej na střední teplotu a osmahneme na něm kuřecí kousky ze všech stran dozlatova.
V tuhle chvíli by nám už měla vařit voda na květák. Květák dáme do vroucí osolené vody a pod pokličkou vaříme 3 minuty.
Osmažené kuřecí kousky a scezený květák odložíme do zapékací mísy.
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
Do pánve, ve které jsme smažili maso, přidáme trošku oleje, rozpálíme na střední teplotu a přidáme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno a rozmarýn s tymiánem obereme ze stonků. Rozmarýn nakrájíme na malé kousky.
K osmahlé cibuli přihodíme česnek, rozmarýn a tymián. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Do zapékací mísy natrháme jednu mozzarellu.
Dále přidáme cibulovou směs a zalijeme parmazánovou omáčkou.
Lehce promícháme.
Druhou mozzarellu nakrájíme na plátky.
Plátky mozzarelly rozprostřeme po zapékací míse.
Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme zhruba 30 minut. Povrch by měl být dozlatova.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení, vaření
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...