Pracuji...
close

Zapečený květák s kuřecím masem

Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
2 kus cibule
4 stroužek česnek
1 snítka rozmarýn
1 snítka tymián
4 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Nejprve si dáme vařit vodu na květák. To nám chvíli potrvá. Mezitím si očistíme květák a rozebereme ho na malé kytičky.
Kuřecí prsa očistíme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Z každého prsa uděláme 3 až 4 kousky.
Kuřecí prsa dáme na talíř a osolíme, opepříme, promícháme. Necháme chvíli odpočinout.
Rozpálíme si malý hrnec na střední teplotu a necháme v něm rozehřát máslo. K máslu přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku.
K jíšce přilijeme mléko a smetanu a důkladně rozmícháme.
Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, muškátový oříšek, sůl a pepř. Se solí opatrně, parmazán je dost slaný. Přivedeme k varu, snížíme plamen a za občasného míchání necháme 15 minut provařit. Dosolíme, dopepříme.
Rozpálíme si v pánvi olej na střední teplotu a osmahneme na něm kuřecí kousky ze všech stran dozlatova.
V tuhle chvíli by nám už měla vařit voda na květák. Květák dáme do vroucí osolené vody a pod pokličkou vaříme 3 minuty.
Osmažené kuřecí kousky a scezený květák odložíme do zapékací mísy.
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
Do pánve, ve které jsme smažili maso, přidáme trošku oleje, rozpálíme na střední teplotu a přidáme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno a rozmarýn s tymiánem obereme ze stonků. Rozmarýn nakrájíme na malé kousky.
K osmahlé cibuli přihodíme česnek, rozmarýn a tymián. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Do zapékací mísy natrháme jednu mozzarellu.
Dále přidáme cibulovou směs a zalijeme parmazánovou omáčkou.
Lehce promícháme.
Druhou mozzarellu nakrájíme na plátky.
Plátky mozzarelly rozprostřeme po zapékací míse.
Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme zhruba 30 minut. Povrch by měl být dozlatova.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení, vaření
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...