Pracuji...
close

Bublanina

Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
obecně
min 3 hrnek třešně
drobenka
50 gram máslo
Sdílejte recept
Postup
Nejprve rozdělíme vejce. Do větší mísy dáme žloutky a do menší bílky. Ke žloutkům přidáme cukr, 10 g vanilkového cukru a vyšleháme do pěny.
Odvážíme si mouky a promícháme je s kypřicím práškem a 10 gramy vanilkového cukru. Tuto sypkou směs přidáme ke žloutkové pěně, vlijeme mléko a umícháme těsto.
Nakonec do těsta patří sníh, který ušleháme z bílků. Sníh už vmíchejte jemně, pomocí vařečky.
V misce si připravíme drobenku. Máslo musí být povolené. Vše odvážíme a rukou jednoduše hněteme a spojujeme k sobě.
Pekáček si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pak do něj můžeme vlít těsto. Na těsto rozprostřeme vypeckované třešně. Můžou se klidně i překrývat. Lze použít i mražené ovoce. Na závěr třešně posypeme drobenkou.
Troubu rozehřejeme na 160 °C, pak do ní vložíme pekáček. Pečeme cca 40 minut, dozlatova. Před podáváním pocukrujte.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
šlehání, míchání, pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...