Nejprve rozdělíme vejce. Do větší mísy dáme žloutky a do menší bílky. Ke žloutkům přidáme cukr, 10 g vanilkového cukru a vyšleháme do pěny.
Odvážíme si mouky a promícháme je s kypřicím práškem a 10 gramy vanilkového cukru. Tuto sypkou směs přidáme ke žloutkové pěně, vlijeme mléko a umícháme těsto.
Nakonec do těsta patří sníh, který ušleháme z bílků. Sníh už vmíchejte jemně, pomocí vařečky.
V misce si připravíme drobenku. Máslo musí být povolené. Vše odvážíme a rukou jednoduše hněteme a spojujeme k sobě.
Pekáček si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pak do něj můžeme vlít těsto. Na těsto rozprostřeme vypeckované třešně. Můžou se klidně i překrývat. Lze použít i mražené ovoce. Na závěr třešně posypeme drobenkou.
Troubu rozehřejeme na 160 °C, pak do ní vložíme pekáček. Pečeme cca 40 minut, dozlatova. Před podáváním pocukrujte.