Pracuji...
close

Těstoviny s kuřecím masem a zeleninou

Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recept je dělaný pro Vás. Stačí Vám na to jeden hrnec a jedná větší pánev. Chuť je tak skvělá, jako je skvělá Vaše zelenina.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
obecně
2 kus mrkev
střední velikost
1 kus cibule
větší
3 stroužek česnek
1 hrst libeček
100 gram celer
min 1 špetka sůl
5 lžíce olej olivový
1-2 hrnek voda
nebo vodu z těstovin
Sdílejte recept
Postup
Uvaříme si těstoviny dle návodu na obalu. Nechte si stranou 1 až 2 hrnky vody z těstovin.
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na malé kousky.
V pánvi rozpálíme olej na střední teplotu a přidáme kuřecí kousky. Za občasného míchání smažíme, dokud maso nezačne trošku hnědnout. Během smažení trošku osolíme, opepříme.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno.
Osmahnuté maso vyndáme z pánve na talíř.
Do pánve dáme cibuli a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme mrkev a celer na malé kostičky.
Mrkev a celer přidáme do pánve a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Mezitím papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kousky. Česnek nakrájíme na plátky.
Papriku a česnek přidáme do pánve a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Do pánve přidáme maso a protlak. Přilijeme hrnek vody a nebo vody z těstovin a zamícháme. Pod pokličkou dusíme alespoň 15 minut. Mrkev by po dušení měla být měkká. Popřípadě ještě chvilku poduste. Pokud by se Vám během dušení vytratilo moc tekutiny, tak ještě trošku dolejte.
Mezitím si nakrájíme libeček nadrobno.
Libeček zamícháme do hotové omáčky. Dosolíme, dopepříme.
Do pánve začneme pomalu přimíchávat uvařené těstoviny. Použil jsem asi 400 gramů těstovin. Ale vždy vařím celé balení (500 g), zbytek sní děti, než jim nandám oběd :-) Vypneme plotnu a jdeme se radovat !!!
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...