Pracuji...
close

Těstoviny s kuřecím masem a zeleninou

Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recept je dělaný pro Vás. Stačí Vám na to jeden hrnec a jedná větší pánev. Chuť je tak skvělá, jako je skvělá Vaše zelenina.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
obecně
2 kus mrkev
střední velikost
1 kus cibule
větší
3 stroužek česnek
1 hrst libeček
100 gram celer
min 1 špetka sůl
5 lžíce olej olivový
1-2 hrnek voda
nebo vodu z těstovin
Sdílejte recept
Postup
Uvaříme si těstoviny dle návodu na obalu. Nechte si stranou 1 až 2 hrnky vody z těstovin.
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na malé kousky.
V pánvi rozpálíme olej na střední teplotu a přidáme kuřecí kousky. Za občasného míchání smažíme, dokud maso nezačne trošku hnědnout. Během smažení trošku osolíme, opepříme.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno.
Osmahnuté maso vyndáme z pánve na talíř.
Do pánve dáme cibuli a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme mrkev a celer na malé kostičky.
Mrkev a celer přidáme do pánve a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Mezitím papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kousky. Česnek nakrájíme na plátky.
Papriku a česnek přidáme do pánve a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Do pánve přidáme maso a protlak. Přilijeme hrnek vody a nebo vody z těstovin a zamícháme. Pod pokličkou dusíme alespoň 15 minut. Mrkev by po dušení měla být měkká. Popřípadě ještě chvilku poduste. Pokud by se Vám během dušení vytratilo moc tekutiny, tak ještě trošku dolejte.
Mezitím si nakrájíme libeček nadrobno.
Libeček zamícháme do hotové omáčky. Dosolíme, dopepříme.
Do pánve začneme pomalu přimíchávat uvařené těstoviny. Použil jsem asi 400 gramů těstovin. Ale vždy vařím celé balení (500 g), zbytek sní děti, než jim nandám oběd :-) Vypneme plotnu a jdeme se radovat !!!
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...