Pracuji...
close

České rizoto z pečeného kuřete

Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře extra kořeněné, tak použijte i kůži a klidně i výpek. Jako příloha je jasná kyselá okurka :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kus kuře
pečené, které Vám zbylo
1 a půl hrnek rýže na sushi
2 kus cibule
2 stroužek česnek
1-2 kus mrkev
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Rýži uvaříme dle návodu.
Oškrabeme si mrkev a nakrájíme nadrobno.
v hrnci si rozpálíme olej na střední teplotu a přihodíme nakrájenou mrkev. 5 minut smažíme. Občas zamícháme.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno.
Nakrájenou cibuli přihodíme k mrkvi a za občasného míchání smažíme do té doby, než nám cibule zesklovatí. Klidně muže i trošku chytat barvu. Dávám více cibule, jelikož je pak rizoto sladší a dětem to více chutná.
Mezitím si obereme kuře a nakrájíme na menší kousky. Klidně si to kuře můžete obrat dopředu, ať teď nemusíme pospíchat.
Česnek si oloupeme a nakrájíme nadrobno a nebo na plátky.
K zesklovatělé cibuli přihodíme česnek, zamícháme a 2 minuty smažíme.
Do hrnce dáme nakrájené maso, pepř...
a přisypeme papriku. Zamícháme a 2 minuty smažíme. Občas zamícháme.
Nakonec přidáme hrášek i s nálevem a důkladně promícháme. Za občasného míchání smažíme 2 minuty.
Do hrnce přidáme uvařenou rýži a důkladně promícháme. Minutu prohřejeme. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...