Pracuji...
close

Těstoviny s rajčaty a paprikou

Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem pánve a uzobávat. A najednou zjistíte, že je pánev prázdná :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
10 lžíce olej olivový
3 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
3 lžíce parmazán
nastrouhaný
1 hrnek voda
nebo zeleninový vývar
na posypání
1 hrst bazalka
min 1 lžíce parmazán
nastrouhaný
Sdílejte recept
Postup
Uvaříme si těstoviny dle návodu na obalu.
Papriky zbavíme jader a stopky a nakrájíme na malé kousky.
V pánvi rozpálíme olej na střední teplotu a přidáme papriky. Za občasného míchání smažíme, dokud nám papriky nezměknou (cca 5 minut).
Mezitím si nakrájíme rajčata napůl.
A nakrájíme si i česnek nadrobno.
Rajčata přidáme do pánve ke změklým paprikám.
Přidáme protlak, česnek, sůl a pepř. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přilijeme vodu, zamícháme a 3 minuty povaříme.
Nakonec do omáčky zamícháme parmazán. Dosolíme, dopepříme.
Omáčku smícháme s těstovinami. Všechny těstoviny jsem nepoužil, asi by na to bylo málo omáčky.
Podáváme posypané parmazánem a natrhanou bazalkou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...