Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Těstoviny s rajčaty a paprikou
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem pánve a uzobávat. A najednou zjistíte, že je pánev prázdná :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 měsíců
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500
gram
těstoviny farfalle
10
lžíce
olej olivový
1
kus
paprika červená
1
kus
paprika žlutá
1
kus
paprika zelená
3
stroužek
česnek
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
2
lžíce
rajský protlak
3
lžíce
parmazán
nastrouhaný
300
gram
rajčata cherry
1
hrnek
voda
nebo zeleninový vývar
na posypání
1
hrst
bazalka
min 1
lžíce
parmazán
nastrouhaný
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Uvaříme si těstoviny dle návodu na obalu.
Papriky zbavíme jader a stopky a nakrájíme na malé kousky.
V pánvi rozpálíme olej na střední teplotu a přidáme papriky. Za občasného míchání smažíme, dokud nám papriky nezměknou (cca 5 minut).
Mezitím si nakrájíme rajčata napůl.
A nakrájíme si i česnek nadrobno.
Rajčata přidáme do pánve ke změklým paprikám.
Přidáme protlak, česnek, sůl a pepř. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přilijeme vodu, zamícháme a 3 minuty povaříme.
Nakonec do omáčky zamícháme parmazán. Dosolíme, dopepříme.
Omáčku smícháme s těstovinami. Všechny těstoviny jsem nepoužil, asi by na to bylo málo omáčky.
Podáváme posypané parmazánem a natrhanou bazalkou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Těstoviny
/
S omáčkou
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
pánev wok
,
hrnec
,
struhadlo hrubé
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (plastové)
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Vepřová krkovice na houbách
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
close