Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příště zkusím jenom s čedarem, jelikož gorgonzola dětem moc nejela :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
2 měsíce
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
40 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
200
gram
sýr ementál
200
gram
sýr s modrou plísní
použil jsem gorgonzolu
1/2
kus
pórek
bílá část
500
gram
těstoviny kolena
3
stroužek
česnek
1
hrst
petrželová nať
1
hrnek
mléko plnotučné
2
lžíce
máslo
1
lžíce
mouka hladká pšeničná
200
mililitr
smetana 33%
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
100
gram
šunka
5
lžíce
olej olivový
na těstoviny
na posypání
100
gram
parmazán
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Jako první si dáme vařit vodu na těstoviny, ať pak nečekáme. Během toho si připravíme omáčku.
Rozpálíme si menší hrnec na střední teplotu. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme mouku.
Za stálého míchání připravíme jíšku. Stačí minuta.
Za stálého míchání přilijeme smetanu a mléko. Důkladně rozmícháme a necháme zahřívat. Občas promícháme.
Mezitím si nakrájíme ementál na špalíčky.
Oba sýry přihodíme do hrnce, opepříme a za občasného míchání necháme rozpustit.
Mezitím si nakrájíme pórek, šunku, česnek a petrželovou nať nadrobno.
Vše nakrájené přidáme do omáčky, kde se nám už rozpustily sýry.
Důkladně promícháme a dle potřeby dosolíme. 5 minut provaříme a vypneme plotnu.
Mezitím se nám už určitě uvařily těstoviny. Scedíme je a zamícháme do nich olivový olej.
Do hrnce s těstovinami přilijeme omáčku.
Důkladně promícháme.
Obsah hrnce přendáme do zapékací mísy a lžící trošku uplácáme.
Vršek posypeme nastrouhaným parmazánem.
Zapékáme v troubě rozehřáté na 200 stupňů zhruba 20 minut. Poznáte podle zlatavé barvy parmazánu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Těstoviny
/
Zapečené
Způsob přípravy:
vaření, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
zapékací mísa
,
hrnec malý
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (plastové)
,
hrnec
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Vepřový vrabec
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Domácí sádlové rohlíky
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Zázvorový čaj
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Kuřecí kousky se zeleninou z jednoho hrnce
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Hrníčková mramorová bábovka
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
Kuřecí řízky s máslem
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Hovězí na slanině
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
close