Pracuji...
close

Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem

Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příště zkusím jenom s čedarem, jelikož gorgonzola dětem moc nejela :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
200 gram sýr s modrou plísní
použil jsem gorgonzolu
1/2 kus pórek
bílá část
3 stroužek česnek
2 lžíce máslo
200 mililitr smetana 33%
min 1 špetka sůl
100 gram šunka
5 lžíce olej olivový
na těstoviny
na posypání
100 gram parmazán
Sdílejte recept
Postup
Jako první si dáme vařit vodu na těstoviny, ať pak nečekáme. Během toho si připravíme omáčku.
Rozpálíme si menší hrnec na střední teplotu. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme mouku.
Za stálého míchání připravíme jíšku. Stačí minuta.
Za stálého míchání přilijeme smetanu a mléko. Důkladně rozmícháme a necháme zahřívat. Občas promícháme.
Mezitím si nakrájíme ementál na špalíčky.
Oba sýry přihodíme do hrnce, opepříme a za občasného míchání necháme rozpustit.
Mezitím si nakrájíme pórek, šunku, česnek a petrželovou nať nadrobno.
Vše nakrájené přidáme do omáčky, kde se nám už rozpustily sýry.
Důkladně promícháme a dle potřeby dosolíme. 5 minut provaříme a vypneme plotnu.
Mezitím se nám už určitě uvařily těstoviny. Scedíme je a zamícháme do nich olivový olej.
Do hrnce s těstovinami přilijeme omáčku.
Důkladně promícháme.
Obsah hrnce přendáme do zapékací mísy a lžící trošku uplácáme.
Vršek posypeme nastrouhaným parmazánem.
Zapékáme v troubě rozehřáté na 200 stupňů zhruba 20 minut. Poznáte podle zlatavé barvy parmazánu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...