Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příště zkusím jenom s čedarem, jelikož gorgonzola dětem moc nejela :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
1 rok
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
40 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
200
gram
sýr ementál
200
gram
sýr s modrou plísní
použil jsem gorgonzolu
1/2
kus
pórek
bílá část
500
gram
těstoviny kolena
3
stroužek
česnek
1
hrst
petrželová nať
1
hrnek
mléko plnotučné
2
lžíce
máslo
1
lžíce
mouka hladká pšeničná
200
mililitr
smetana 33%
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
100
gram
šunka
5
lžíce
olej olivový
na těstoviny
na posypání
100
gram
parmazán
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Jako první si dáme vařit vodu na těstoviny, ať pak nečekáme. Během toho si připravíme omáčku.
Rozpálíme si menší hrnec na střední teplotu. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme mouku.
Za stálého míchání připravíme jíšku. Stačí minuta.
Za stálého míchání přilijeme smetanu a mléko. Důkladně rozmícháme a necháme zahřívat. Občas promícháme.
Mezitím si nakrájíme ementál na špalíčky.
Oba sýry přihodíme do hrnce, opepříme a za občasného míchání necháme rozpustit.
Mezitím si nakrájíme pórek, šunku, česnek a petrželovou nať nadrobno.
Vše nakrájené přidáme do omáčky, kde se nám už rozpustily sýry.
Důkladně promícháme a dle potřeby dosolíme. 5 minut provaříme a vypneme plotnu.
Mezitím se nám už určitě uvařily těstoviny. Scedíme je a zamícháme do nich olivový olej.
Do hrnce s těstovinami přilijeme omáčku.
Důkladně promícháme.
Obsah hrnce přendáme do zapékací mísy a lžící trošku uplácáme.
Vršek posypeme nastrouhaným parmazánem.
Zapékáme v troubě rozehřáté na 200 stupňů zhruba 20 minut. Poznáte podle zlatavé barvy parmazánu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Těstoviny
/
Zapečené
Způsob přípravy:
vaření, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
zapékací mísa
,
hrnec malý
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (plastové)
,
hrnec
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close