Pracuji...
close

Kuřecí kousky se zeleninou z jednoho hrnce

Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenina (cuketa, různé druhy paprik, apod.). Je dobré mít hrnec, který lze dát i do trouby. Já jsem použil pánev, kterou lze dát i do trouby.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
2 lžíce máslo
5 lžíce olej olivový
2-3 kus mrkev
1/3 kus pórek
1 lžička tymián
1 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Rozpálíme si troubu na 200 stupňů.
Kuřecí řízky si očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Mrkve a brambory oškrabeme a spolu s paprikou nakrájíme na stejně malé kousky.
V hrnci si rozpálíme máslo s olejem na střední teplotu. Přidáme kuřecí kousky, osolíme, opepříme a osmahneme dozlatova z každé strany.
K osmaženým kouskům přidáme brambory, mrkev, papriku a tymián. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme česnek a pórek nadrobno.
Česnek a pórek přidáme do hrnce a za občasného míchání smažíme další 3 minuty.
Vypneme plotnu, hrnec přiklopíme poklicí a dáme do trouby. Snížíme teplotu na 185 stupňů a pečeme 15 minut. Pokud nemáte hrnec, který lze dát do trouby, tak budete muset obsah hrnce přendat do nějaké uzavíratelné zapékací mísy.
Po upečení vyndáme z trouby a necháme ještě 5 minut pod poklicí odpočinout.
Při podávání můžeme posypat najemno nakrájeným pórkem (bílá část).
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...