Pracuji...
close

Kuřecí kousky se zeleninou z jednoho hrnce

Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenina (cuketa, různé druhy paprik, apod.). Je dobré mít hrnec, který lze dát i do trouby. Já jsem použil pánev, kterou lze dát i do trouby.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
2 lžíce máslo
5 lžíce olej olivový
2-3 kus mrkev
1/3 kus pórek
1 lžička tymián
1 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Rozpálíme si troubu na 200 stupňů.
Kuřecí řízky si očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Mrkve a brambory oškrabeme a spolu s paprikou nakrájíme na stejně malé kousky.
V hrnci si rozpálíme máslo s olejem na střední teplotu. Přidáme kuřecí kousky, osolíme, opepříme a osmahneme dozlatova z každé strany.
K osmaženým kouskům přidáme brambory, mrkev, papriku a tymián. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme česnek a pórek nadrobno.
Česnek a pórek přidáme do hrnce a za občasného míchání smažíme další 3 minuty.
Vypneme plotnu, hrnec přiklopíme poklicí a dáme do trouby. Snížíme teplotu na 185 stupňů a pečeme 15 minut. Pokud nemáte hrnec, který lze dát do trouby, tak budete muset obsah hrnce přendat do nějaké uzavíratelné zapékací mísy.
Po upečení vyndáme z trouby a necháme ještě 5 minut pod poklicí odpočinout.
Při podávání můžeme posypat najemno nakrájeným pórkem (bílá část).
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...