Pracuji...
close

Kuřecí kousky se zeleninou z jednoho hrnce

Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenina (cuketa, různé druhy paprik, apod.). Je dobré mít hrnec, který lze dát i do trouby. Já jsem použil pánev, kterou lze dát i do trouby.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
2 lžíce máslo
5 lžíce olej olivový
2-3 kus mrkev
1/3 kus pórek
1 lžička tymián
1 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Rozpálíme si troubu na 200 stupňů.
Kuřecí řízky si očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Mrkve a brambory oškrabeme a spolu s paprikou nakrájíme na stejně malé kousky.
V hrnci si rozpálíme máslo s olejem na střední teplotu. Přidáme kuřecí kousky, osolíme, opepříme a osmahneme dozlatova z každé strany.
K osmaženým kouskům přidáme brambory, mrkev, papriku a tymián. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme česnek a pórek nadrobno.
Česnek a pórek přidáme do hrnce a za občasného míchání smažíme další 3 minuty.
Vypneme plotnu, hrnec přiklopíme poklicí a dáme do trouby. Snížíme teplotu na 185 stupňů a pečeme 15 minut. Pokud nemáte hrnec, který lze dát do trouby, tak budete muset obsah hrnce přendat do nějaké uzavíratelné zapékací mísy.
Po upečení vyndáme z trouby a necháme ještě 5 minut pod poklicí odpočinout.
Při podávání můžeme posypat najemno nakrájeným pórkem (bílá část).
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...