Pracuji...
close

Kuřecí kousky se zeleninou z jednoho hrnce

Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenina (cuketa, různé druhy paprik, apod.). Je dobré mít hrnec, který lze dát i do trouby. Já jsem použil pánev, kterou lze dát i do trouby.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 měsíce
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
2 lžíce máslo
5 lžíce olej olivový
2-3 kus mrkev
1/3 kus pórek
1 lžička tymián
1 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Rozpálíme si troubu na 200 stupňů.
Kuřecí řízky si očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Mrkve a brambory oškrabeme a spolu s paprikou nakrájíme na stejně malé kousky.
V hrnci si rozpálíme máslo s olejem na střední teplotu. Přidáme kuřecí kousky, osolíme, opepříme a osmahneme dozlatova z každé strany.
K osmaženým kouskům přidáme brambory, mrkev, papriku a tymián. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme česnek a pórek nadrobno.
Česnek a pórek přidáme do hrnce a za občasného míchání smažíme další 3 minuty.
Vypneme plotnu, hrnec přiklopíme poklicí a dáme do trouby. Snížíme teplotu na 185 stupňů a pečeme 15 minut. Pokud nemáte hrnec, který lze dát do trouby, tak budete muset obsah hrnce přendat do nějaké uzavíratelné zapékací mísy.
Po upečení vyndáme z trouby a necháme ještě 5 minut pod poklicí odpočinout.
Při podávání můžeme posypat najemno nakrájeným pórkem (bílá část).
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...