Pracuji...
close

Hrníčková mramorová bábovka

Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo jen tak dětem, aby mohli drobit na gauči.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 25 dní
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
na vysypání
3 lžíce mouka hrubá
na vymazání
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Do mísy dáme vajíčka, oba cukry a sůl.
Vše důkladně prošleháme.
Do ušlehané směsi přidáme mouku...
kypřící prášek...
mléko...
olej...
a citronovou kůru.
Vše důkladně prošleháme.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do formy vylijeme půlku světlého těsta.
Do mísy, kde nám zbyla půlka světlého těsta, přisypeme kakao.
Kakao důkladně zašleháme do světlého těsta v míse.
Hnědé těsto přilijeme do formy.
Pomocí špejle trošku promícháme světlé těsto s tmavým.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů zhruba 45 až 50 minut. Zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme vystydnout a vyklopíme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, hnětení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.
Dokonalá harmonie chutí. Banán těsto příjemně osladí a zvláční. Vločky přidají zajímavou chuť, připo...
Na zahrádce se nám z toho pomalu stává plevel, tak je potřeba s tím začít něco dělat. Sirup je skvěl...
Pórková polévka mě provází od mala a patří mezi mé oblíbené. A ještě když máte čerstvý pórek ze zahr...