Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Hrníčková mramorová bábovka
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo jen tak dětem, aby mohli drobit na gauči.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
1 rok
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
50 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
těsto
2
hrnek
mouka polohrubá
2
kus
vejce
1/2
hrnek
olej slunečnicový
1
hrnek
mléko plnotučné
1
balíček
kypřící prášek
2
lžíce
kakao na vaření
3/4
hrnek
cukr krystal
1/4
hrnek
cukr vanilkový
1/2
kus
citron
1
špetka
sůl
na vysypání
3
lžíce
mouka hrubá
na vymazání
1
lžíce
máslo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Do mísy dáme vajíčka, oba cukry a sůl.
Vše důkladně prošleháme.
Do ušlehané směsi přidáme mouku...
kypřící prášek...
mléko...
olej...
a citronovou kůru.
Vše důkladně prošleháme.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do formy vylijeme půlku světlého těsta.
Do mísy, kde nám zbyla půlka světlého těsta, přisypeme kakao.
Kakao důkladně zašleháme do světlého těsta v míse.
Hnědé těsto přilijeme do formy.
Pomocí špejle trošku promícháme světlé těsto s tmavým.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů zhruba 45 až 50 minut. Zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme vystydnout a vyklopíme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Pečivo
/
Těsta
,
Sladké
/
Buchty
Způsob přípravy:
pečení, hnětení
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
trouba
,
mísa
,
šlehač
,
forma na bábovku
,
struhadlo jemné
,
špejle
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Vepřová krkovice na houbách
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
close