Pracuji...
close

Hrníčková mramorová bábovka

Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo jen tak dětem, aby mohli drobit na gauči.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
na vysypání
3 lžíce mouka hrubá
na vymazání
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Do mísy dáme vajíčka, oba cukry a sůl.
Vše důkladně prošleháme.
Do ušlehané směsi přidáme mouku...
kypřící prášek...
mléko...
olej...
a citronovou kůru.
Vše důkladně prošleháme.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do formy vylijeme půlku světlého těsta.
Do mísy, kde nám zbyla půlka světlého těsta, přisypeme kakao.
Kakao důkladně zašleháme do světlého těsta v míse.
Hnědé těsto přilijeme do formy.
Pomocí špejle trošku promícháme světlé těsto s tmavým.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů zhruba 45 až 50 minut. Zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme vystydnout a vyklopíme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, hnětení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...