Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Hrníčková mramorová bábovka
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo jen tak dětem, aby mohli drobit na gauči.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
4 měsíce
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
50 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
těsto
2
hrnek
mouka polohrubá
2
kus
vejce
1/2
hrnek
olej slunečnicový
1
hrnek
mléko plnotučné
1
balíček
kypřící prášek
2
lžíce
kakao na vaření
3/4
hrnek
cukr krystal
1/4
hrnek
cukr vanilkový
1/2
kus
citron
1
špetka
sůl
na vysypání
3
lžíce
mouka hrubá
na vymazání
1
lžíce
máslo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Do mísy dáme vajíčka, oba cukry a sůl.
Vše důkladně prošleháme.
Do ušlehané směsi přidáme mouku...
kypřící prášek...
mléko...
olej...
a citronovou kůru.
Vše důkladně prošleháme.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do formy vylijeme půlku světlého těsta.
Do mísy, kde nám zbyla půlka světlého těsta, přisypeme kakao.
Kakao důkladně zašleháme do světlého těsta v míse.
Hnědé těsto přilijeme do formy.
Pomocí špejle trošku promícháme světlé těsto s tmavým.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů zhruba 45 až 50 minut. Zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme vystydnout a vyklopíme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Pečivo
/
Těsta
,
Sladké
/
Buchty
Způsob přípravy:
pečení, hnětení
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
trouba
,
mísa
,
šlehač
,
forma na bábovku
,
struhadlo jemné
,
špejle
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Vepřový vrabec
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Domácí sádlové rohlíky
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Zázvorový čaj
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Kuřecí kousky se zeleninou z jednoho hrnce
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Hrníčková mramorová bábovka
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
Kuřecí řízky s máslem
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Hovězí na slanině
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
close