Pracuji...
close

Hrníčková mramorová bábovka

Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo jen tak dětem, aby mohli drobit na gauči.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
na vysypání
3 lžíce mouka hrubá
na vymazání
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Do mísy dáme vajíčka, oba cukry a sůl.
Vše důkladně prošleháme.
Do ušlehané směsi přidáme mouku...
kypřící prášek...
mléko...
olej...
a citronovou kůru.
Vše důkladně prošleháme.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do formy vylijeme půlku světlého těsta.
Do mísy, kde nám zbyla půlka světlého těsta, přisypeme kakao.
Kakao důkladně zašleháme do světlého těsta v míse.
Hnědé těsto přilijeme do formy.
Pomocí špejle trošku promícháme světlé těsto s tmavým.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů zhruba 45 až 50 minut. Zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme vystydnout a vyklopíme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, hnětení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...