Pracuji...
close

Kynuté rohlíčky se zelím a slaninou

Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 1 hodina 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 15 minut
Ingredience
na posypání
3 lžíce kmín celý
3 lžíce mák
na potření
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
Do misky rozdrobíme droždí, zasypeme ho cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Pod utěrkou necháme cca 15 minut vzejít kvásek. Ve velké míse navážíme mouku, přidáme k ní olej, sůl, vzešlý kvásek a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme cca 1 hodinu kynout.
Mezitím si nakrájíme polovinu slaniny na kostičky a na troše sádla opečeme.
Ke slanině přidáme scezené zelí. Podlijeme ho trochou vody a mírně osladíme. Chvilku ho necháme dusit.
Vykynulé těsto rozdělíme na pět částí. Každou část vyválíme do kruhu a tento kruh rozdělíme na osm trojúhelníků. Z celkového množství tedy budeme mít nakonec 40 rohlíčků.
Na každý trojúhelník položíme plátek slaniny a do širší části hromádku podušeného zelí. Rohlíčky točíme od širší části, kraje zahneme dovnitř.
Troubu rozehřejeme cca na 180°C. Před pečením rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti (kmínem, mákem, sezamovými semínky...). Pečeme dozlatova, asi 20 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, kynutí, plnění, pečení
Typ chodu:
předkrm
Příležitost:
oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...