Pracuji...
close

Kynuté rohlíčky se zelím a slaninou

Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 1 hodina 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 15 minut
Ingredience
na posypání
3 lžíce kmín celý
3 lžíce mák
na potření
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
Do misky rozdrobíme droždí, zasypeme ho cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Pod utěrkou necháme cca 15 minut vzejít kvásek. Ve velké míse navážíme mouku, přidáme k ní olej, sůl, vzešlý kvásek a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme cca 1 hodinu kynout.
Mezitím si nakrájíme polovinu slaniny na kostičky a na troše sádla opečeme.
Ke slanině přidáme scezené zelí. Podlijeme ho trochou vody a mírně osladíme. Chvilku ho necháme dusit.
Vykynulé těsto rozdělíme na pět částí. Každou část vyválíme do kruhu a tento kruh rozdělíme na osm trojúhelníků. Z celkového množství tedy budeme mít nakonec 40 rohlíčků.
Na každý trojúhelník položíme plátek slaniny a do širší části hromádku podušeného zelí. Rohlíčky točíme od širší části, kraje zahneme dovnitř.
Troubu rozehřejeme cca na 180°C. Před pečením rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti (kmínem, mákem, sezamovými semínky...). Pečeme dozlatova, asi 20 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, kynutí, plnění, pečení
Typ chodu:
předkrm
Příležitost:
oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...