Načítání...
close

Kynuté rohlíčky se zelím a slaninou

Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 25 dní
Doba přípravy: 1 hodina 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 15 minut
Ingredience
na posypání
3 lžíce kmín celý
3 lžíce mák
na potření
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
Do misky rozdrobíme droždí, zasypeme ho cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Pod utěrkou necháme cca 15 minut vzejít kvásek. Ve velké míse navážíme mouku, přidáme k ní olej, sůl, vzešlý kvásek a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme cca 1 hodinu kynout.
Mezitím si nakrájíme polovinu slaniny na kostičky a na troše sádla opečeme.
Ke slanině přidáme scezené zelí. Podlijeme ho trochou vody a mírně osladíme. Chvilku ho necháme dusit.
Vykynulé těsto rozdělíme na pět částí. Každou část vyválíme do kruhu a tento kruh rozdělíme na osm trojúhelníků. Z celkového množství tedy budeme mít nakonec 40 rohlíčků.
Na každý trojúhelník položíme plátek slaniny a do širší části hromádku podušeného zelí. Rohlíčky točíme od širší části, kraje zahneme dovnitř.
Troubu rozehřejeme cca na 180°C. Před pečením rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti (kmínem, mákem, sezamovými semínky...). Pečeme dozlatova, asi 20 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, kynutí, plnění, pečení
Typ chodu:
předkrm
Příležitost:
oslava
Původ:
Česko