Pracuji...
close

Banánová buchta s ostružinami a ovesnými vločkami

Dokonalá harmonie chutí. Banán těsto příjemně osladí a zvláční. Vločky přidají zajímavou chuť, připomínající pečenou ovesnou kaši. Ostružiny tomu nasadí sladkokyselou dohru :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 měsíců
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
na posypání
na vymazání
1-2 lžíce mouka hrubá
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Do mísy dáme rozmačkané banány, cukr, máslo a vejce. Důkladně rozšleháme.
Přilijeme teplé mléko. Teplé mléko pomůže rozpustit máslo, pokud ho nemáte moc měkké (jako v mém případě).
Do mísy přidáme vločky, kypřící prášek. sůl a skořici.
Důkladně ušleháme.
Nakonec přidáme mouku a důkladně ušleháme.
Těsto máme hotové, jdeme si připravit zapékací mísu.
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do mísy rovnoměrně vylijeme těsto.
Na těsto rovnoměrně poskládáme ostružiny.
Pečeme na 160 stupňů zhruba hodinu. Zkoušíme špejlí.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, míchání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.