Pracuji...
close

Banánová buchta s ostružinami a ovesnými vločkami

Dokonalá harmonie chutí. Banán těsto příjemně osladí a zvláční. Vločky přidají zajímavou chuť, připomínající pečenou ovesnou kaši. Ostružiny tomu nasadí sladkokyselou dohru :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
na posypání
na vymazání
1-2 lžíce mouka hrubá
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Do mísy dáme rozmačkané banány, cukr, máslo a vejce. Důkladně rozšleháme.
Přilijeme teplé mléko. Teplé mléko pomůže rozpustit máslo, pokud ho nemáte moc měkké (jako v mém případě).
Do mísy přidáme vločky, kypřící prášek. sůl a skořici.
Důkladně ušleháme.
Nakonec přidáme mouku a důkladně ušleháme.
Těsto máme hotové, jdeme si připravit zapékací mísu.
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do mísy rovnoměrně vylijeme těsto.
Na těsto rovnoměrně poskládáme ostružiny.
Pečeme na 160 stupňů zhruba hodinu. Zkoušíme špejlí.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, míchání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...