Pracuji...
close

Pažitková pomazánka z lučiny

Na zahrádce je pažitka v plném proudu, tak je potřeba toho využít.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience
obecně
120 gram lučina
min 3 lžíce bílý jogurt
1 svazek pažitka
1/4 kus pórek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Pažitku si nakrájíme nadrobno.
Pórek si nakrájíme nadrobno a rukama jemně promačkáme, abychom oddělili jednotlivé vrstvy.
Pažitku a pórek dáme do misky a lehce promícháme.
Do misky přidáme lučinu, jogurt, sůl a pepř.
Promícháme, dosolíme, dopepříme, případně zjemníme jogurtem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
krájení, míchání
Typ chodu:
svačina, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...