Pracuji...
close

Pažitková pomazánka z lučiny

Na zahrádce je pažitka v plném proudu, tak je potřeba toho využít.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 měsíců
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience
obecně
120 gram lučina
min 3 lžíce bílý jogurt
1 svazek pažitka
1/4 kus pórek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Pažitku si nakrájíme nadrobno.
Pórek si nakrájíme nadrobno a rukama jemně promačkáme, abychom oddělili jednotlivé vrstvy.
Pažitku a pórek dáme do misky a lehce promícháme.
Do misky přidáme lučinu, jogurt, sůl a pepř.
Promícháme, dosolíme, dopepříme, případně zjemníme jogurtem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
krájení, míchání
Typ chodu:
svačina, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.