Pracuji...
close

Kapustová polévka

Miluju kapustu a proto jsem se rozhodl udělat z ní polévku, kde nebudou zbytečné ingredience navíc a vychutnám si pouze její chuť. Nehledejte v tom tedy recept o miliónu ingrediencí. V jednoduchosti je krása.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
1/2 hlávka kapusta
1 kus cibule
3 stroužek česnek
1 a 1/2 litr vývar kuřecí
5 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
V hrnci si rozpálíme máslo na střední teplotu a přidáme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání cibuli zpěníme (pár minut smažíme, dokud nezměkne).
Mezitím si nakrouháme kapustu na menší proužky a česnek nakrájíme na plátky.
Do hrnce přidáme kapustu, pepř, česnek a mouku. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme do změknutí kapusty. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...