Pracuji...
close

Kapustová polévka

Miluju kapustu a proto jsem se rozhodl udělat z ní polévku, kde nebudou zbytečné ingredience navíc a vychutnám si pouze její chuť. Nehledejte v tom tedy recept o miliónu ingrediencí. V jednoduchosti je krása.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 měsíců
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
1/2 hlávka kapusta
1 kus cibule
3 stroužek česnek
1 a 1/2 litr vývar kuřecí
5 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
V hrnci si rozpálíme máslo na střední teplotu a přidáme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání cibuli zpěníme (pár minut smažíme, dokud nezměkne).
Mezitím si nakrouháme kapustu na menší proužky a česnek nakrájíme na plátky.
Do hrnce přidáme kapustu, pepř, česnek a mouku. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme do změknutí kapusty. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.