Pracuji...
close

Špecle s kapustou a uzeným

Pro milovníky kapusty je tohle dokonalý recept. Příprava je jednoduchá. Podáváme se zakysanou smetanou, která dodá jídlu nezaměnitelnou chuť.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
1/2 hlávka kapusta
500 gram špecle
2 kus cibule
5500 mililitr vývar kuřecí
min 1 špetka sůl
1 lžička kmín drcený
podle chuti
na smažení
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si uzený na kostičky. V pánvi rozpálíme sádlo na střední teplotu a uzený na něm 3 minuty smažíme. Občas promícháme.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno.
Cibuli přidáme do pánve k uzenému a za občasného míchání ji zpěníme.
Mezitím si nakrouháme kapustu na menší kousky.
Do pánve přilijeme vývar a přidáme kmín s pepřem.
Přidáme nakrouhanou kapustu a pod pokličkou dusíme doměkka. Zatím nemá cenu kapustu míchat. Dusíme zhruba 30 minut.
Po udušení přidáme do pánve špecle a promícháme. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...