Načítání...
close

Špecle s kapustou a uzeným

Pro milovníky kapusty je tohle dokonalý recept. Příprava je jednoduchá. Podáváme se zakysanou smetanou, která dodá jídlu nezaměnitelnou chuť.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 měsíce
Ingredience
obecně
1/2 hlávka kapusta
500 gram špecle
2 kus cibule
5500 mililitr vývar kuřecí
min 1 špetka sůl
1 lžička kmín drcený
podle chuti
na smažení
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si uzený na kostičky. V pánvi rozpálíme sádlo na střední teplotu a uzený na něm 3 minuty smažíme. Občas promícháme.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno.
Cibuli přidáme do pánve k uzenému a za občasného míchání ji zpěníme.
Mezitím si nakrouháme kapustu na menší kousky.
Do pánve přilijeme vývar a přidáme kmín s pepřem.
Přidáme nakrouhanou kapustu a pod pokličkou dusíme doměkka. Zatím nemá cenu kapustu míchat. Dusíme zhruba 30 minut.
Po udušení přidáme do pánve špecle a promícháme. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko