Pracuji...
close

Květáková polévka s kapustičkami

U dětí velice oblíbená polévka. V zimě Vás nejenom zahřeje ale i příjemně zasytí.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Oškrabeme si bramboru a nakrájíme na menší kousky.
V hrnci si na střední teplotu rozpálíme máslo a přidáme bramboru. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si květák nakrájíme na menší kousky. 1/4 květáku si necháme stranou.
Nakrájený květák přidáme do hrnce a za občasného míchání minutku smažíme.
Lehce osmahnutou zeleninu zalijeme vývarem, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Pod pokličkou vaříme do změknutí.
Mezitím si nakrájíme (nebo rukou rozebereme) květák na malé kousíčky. Kapustičky očistíme a překrojíme na půl.
Uvařenou zeleninu důkladně rozmixujeme.
Do rozmixované polévky přidáme květák a kapustičky. Vaříme do změknutí. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...