Pracuji...
close

Květáková polévka s kapustičkami

U dětí velice oblíbená polévka. V zimě Vás nejenom zahřeje ale i příjemně zasytí.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Oškrabeme si bramboru a nakrájíme na menší kousky.
V hrnci si na střední teplotu rozpálíme máslo a přidáme bramboru. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si květák nakrájíme na menší kousky. 1/4 květáku si necháme stranou.
Nakrájený květák přidáme do hrnce a za občasného míchání minutku smažíme.
Lehce osmahnutou zeleninu zalijeme vývarem, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Pod pokličkou vaříme do změknutí.
Mezitím si nakrájíme (nebo rukou rozebereme) květák na malé kousíčky. Kapustičky očistíme a překrojíme na půl.
Uvařenou zeleninu důkladně rozmixujeme.
Do rozmixované polévky přidáme květák a kapustičky. Vaříme do změknutí. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...