Pracuji...
close

Květáková polévka s kapustičkami

U dětí velice oblíbená polévka. V zimě Vás nejenom zahřeje ale i příjemně zasytí.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Oškrabeme si bramboru a nakrájíme na menší kousky.
V hrnci si na střední teplotu rozpálíme máslo a přidáme bramboru. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si květák nakrájíme na menší kousky. 1/4 květáku si necháme stranou.
Nakrájený květák přidáme do hrnce a za občasného míchání minutku smažíme.
Lehce osmahnutou zeleninu zalijeme vývarem, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Pod pokličkou vaříme do změknutí.
Mezitím si nakrájíme (nebo rukou rozebereme) květák na malé kousíčky. Kapustičky očistíme a překrojíme na půl.
Uvařenou zeleninu důkladně rozmixujeme.
Do rozmixované polévky přidáme květák a kapustičky. Vaříme do změknutí. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...