Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Květáková polévka s kapustičkami
U dětí velice oblíbená polévka. V zimě Vás nejenom zahřeje ale i příjemně zasytí.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
3 roky
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
kus
květák
1
litr
vývar krůtí
3
lžíce
máslo
1
kus
brambory
1/2
lžička
muškátový oříšek mletý
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
2
hrst
růžičková kapusta
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Oškrabeme si bramboru a nakrájíme na menší kousky.
V hrnci si na střední teplotu rozpálíme máslo a přidáme bramboru. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si květák nakrájíme na menší kousky. 1/4 květáku si necháme stranou.
Nakrájený květák přidáme do hrnce a za občasného míchání minutku smažíme.
Lehce osmahnutou zeleninu zalijeme vývarem, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Pod pokličkou vaříme do změknutí.
Mezitím si nakrájíme (nebo rukou rozebereme) květák na malé kousíčky. Kapustičky očistíme a překrojíme na půl.
Uvařenou zeleninu důkladně rozmixujeme.
Do rozmixované polévky přidáme květák a kapustičky. Vaříme do změknutí. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Polévky
/
Zeleninové polévky
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
polévka
Vybavení kuchyně:
hrnec
,
tyčový mixér
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (plastové)
,
škrabka na brambory
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Kuřecí kousky v medové omáčce
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Těstoviny s tuňákem a fazolemi
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Domácí karamel
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Domácí kebab v troubě
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Český kari hambáč
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Pomazánka s tuňákem a lučinou
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Ovesné vločky s jogurtem a jablečným džusem
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Rybízová marmeláda
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
close