Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Květáková polévka s kapustičkami
U dětí velice oblíbená polévka. V zimě Vás nejenom zahřeje ale i příjemně zasytí.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
2 roky
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
kus
květák
1
litr
vývar krůtí
3
lžíce
máslo
1
kus
brambory
1/2
lžička
muškátový oříšek mletý
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
2
hrst
růžičková kapusta
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Oškrabeme si bramboru a nakrájíme na menší kousky.
V hrnci si na střední teplotu rozpálíme máslo a přidáme bramboru. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si květák nakrájíme na menší kousky. 1/4 květáku si necháme stranou.
Nakrájený květák přidáme do hrnce a za občasného míchání minutku smažíme.
Lehce osmahnutou zeleninu zalijeme vývarem, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Pod pokličkou vaříme do změknutí.
Mezitím si nakrájíme (nebo rukou rozebereme) květák na malé kousíčky. Kapustičky očistíme a překrojíme na půl.
Uvařenou zeleninu důkladně rozmixujeme.
Do rozmixované polévky přidáme květák a kapustičky. Vaříme do změknutí. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Polévky
/
Zeleninové polévky
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
polévka
Vybavení kuchyně:
hrnec
,
tyčový mixér
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (plastové)
,
škrabka na brambory
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close