Pracuji...
close

Krůtí vývar

Z vývaru si můžete udělat klasickou polévku a nebo ho použít na nějakou omáčku. Já se stejně vždycky těším na to, až si oberu a sežeru krk :-) Vývar je také dobrý na ranní opici.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 hodiny
Ingredience
obecně
1 kus mrkev
1 kus cibule
1/4 kus celer
6 kulička nové koření
min 1 špetka sůl
min 1 litr voda
Sdílejte recept
Postup
Všechnu zeleninu oškrabeme a nakrájíme na větší kousky. U cibule můžeme nechat jednu hnědou slupku.
V hrnci rozpálíme olej na střední teplotu, přidáme maso a chvilku smažíme.
Po pár minutách přidáme zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
K osmahnutému základu přilijeme studenou vodu tak, aby maso bylo potopené. Dále přidáme koření a sůl. Stáhneme teplotu na minimum a táhneme minimálně 3 hodiny. Vaříme bez pokličky !!!
Občas přilijeme studenou vodu a udržujeme maso potopené.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...