Pracuji...
close

Bramborová polévka se žampiony

Proč vařit ze základních surovin? No protože to chutná, vypadá to hezky a dobře se s tím pracuje. Touhletou polévkou dostanete každou návštěvu.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1/2 kus pórek
1 kus cibule
400 gram žampiony
5 lžíce máslo
250 mililitr smetana 33%
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Nakrájíme si cibuli najemno.
Pórek si nakrájíme nadrobno.
Rozpálíme si hrnec na menší teplotu a rozehřejeme v něm máslo (5 lžic). Přidáme cibuli a pórek a za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezměkne. Nesmí nám to zhnědnout.
Mezitím si nakrájíme brambory na menší kousky.
Brambory přidáme do hrnce, osolíme, opepříme a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Do hrnce přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme, dokud nám nezměknou brambory.
Když nám brambory změknou, tak pomocí tyčového mixeru vše důkladně rozmixujeme. Brambory nám polévku krásně zahustí.
Přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Krátce povaříme.
Mezitím si připravíme žampiony. Nakrájíme je na větší kusy a vhodíme do rozpálené pánve. Přidáme lžíci másla, promícháme a zprudka opékáme. Občas promícháme.
Žampiony by měly být opečené dozlatova.
Nakrájíme si petrželovou nať najemno.
Nať zamícháme do polévky a vypneme plotnu.
Polévku nalijeme do talíře a přisypeme opečené žampiony.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko
Nové recepty
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.
Dokonalá harmonie chutí. Banán těsto příjemně osladí a zvláční. Vločky přidají zajímavou chuť, připo...
Na zahrádce se nám z toho pomalu stává plevel, tak je potřeba s tím začít něco dělat. Sirup je skvěl...
Pórková polévka mě provází od mala a patří mezi mé oblíbené. A ještě když máte čerstvý pórek ze zahr...