Načítání...
close

Bramborová polévka se žampiony

Proč vařit ze základních surovin? No protože to chutná, vypadá to hezky a dobře se s tím pracuje. Touhletou polévkou dostanete každou návštěvu.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 měsíců
Ingredience
obecně
1/2 kus pórek
1 kus cibule
400 gram žampiony
5 lžíce máslo
250 mililitr smetana 33%
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli najemno.
Pórek si nakrájíme nadrobno.
Rozpálíme si hrnec na menší teplotu a rozehřejeme v něm máslo (5 lžic). Přidáme cibuli a pórek a za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezměkne. Nesmí nám to zhnědnout.
Mezitím si nakrájíme brambory na menší kousky.
Brambory přidáme do hrnce, osolíme, opepříme a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Do hrnce přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme, dokud nám nezměknou brambory.
Když nám brambory změknou, tak pomocí tyčového mixeru vše důkladně rozmixujeme. Brambory nám polévku krásně zahustí.
Přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Krátce povaříme.
Mezitím si připravíme žampiony. Nakrájíme je na větší kusy a vhodíme do rozpálené pánve. Přidáme lžíci másla, promícháme a zprudka opékáme. Občas promícháme.
Žampiony by měly být opečené dozlatova.
Nakrájíme si petrželovou nať najemno.
Nať zamícháme do polévky a vypneme plotnu.
Polévku nalijeme do talíře a přisypeme opečené žampiony.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko