Pracuji...
close

Vařený zelený chřest s pepřem a solí

Někdy je dobré tak skvělou ingredienci v kuchyni moc netrápit. Tomuto receptu říkám dokonalá rychlovka. Doporučuji jako přílohu k nějakému grilovanému masu a nebo jen tak na chuť.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minuty
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
min 1 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
Z chřestu odlomíme spodní tvrdší část. Kdo chce, tak si spodní část trošku oškrabe.
Chřest dáme do vroucí osolené vody a pod pokličkou vaříme 3 minuty.
Uvařený chřest scedíme a ihned teplý podáváme. Dáme na talíř, lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
příloha, večeře
Vybavení kuchyně:
škrabka na brambory , hrnec
Příležitost:
grilování
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...