Pracuji...
close

Vařený zelený chřest s pepřem a solí

Někdy je dobré tak skvělou ingredienci v kuchyni moc netrápit. Tomuto receptu říkám dokonalá rychlovka. Doporučuji jako přílohu k nějakému grilovanému masu a nebo jen tak na chuť.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minuty
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
min 1 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
Z chřestu odlomíme spodní tvrdší část. Kdo chce, tak si spodní část trošku oškrabe.
Chřest dáme do vroucí osolené vody a pod pokličkou vaříme 3 minuty.
Uvařený chřest scedíme a ihned teplý podáváme. Dáme na talíř, lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
příloha, večeře
Vybavení kuchyně:
škrabka na brambory , hrnec
Příležitost:
grilování
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...