Pracuji...
close

Vařený zelený chřest s pepřem a solí

Někdy je dobré tak skvělou ingredienci v kuchyni moc netrápit. Tomuto receptu říkám dokonalá rychlovka. Doporučuji jako přílohu k nějakému grilovanému masu a nebo jen tak na chuť.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minuty
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
min 1 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
Z chřestu odlomíme spodní tvrdší část. Kdo chce, tak si spodní část trošku oškrabe.
Chřest dáme do vroucí osolené vody a pod pokličkou vaříme 3 minuty.
Uvařený chřest scedíme a ihned teplý podáváme. Dáme na talíř, lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
příloha, večeře
Vybavení kuchyně:
škrabka na brambory , hrnec
Příležitost:
grilování
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.