Pracuji...
close

Medová kuřecí stehna na víně a česneku

Zbožňuju spojení masa a něčeho sladkého. A když k tomu přidáte citrusy, tak vytvoříte něco dokonalého. Doporučuji podávat stehna přelitá omáčkou a přikusovat k tomu chleba, který si namáčíte do omáčky.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
1/2 kus pomeranč
1/2 kus citron
8 lžíce med
3 stroužek česnek
5 lžíce olej olivový
1/2 lžička tymián
200 mililitr víno bílé
200 mililitr voda
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Stehna z jedné strany nařízneme na třech místech až na kost.
Stehna důkladně opepříme a osolíme.
V pánvi rozpálíme olej a přidáme stehna kůží dolu. Smažíme dohněda.
Mezitím si nastrouháme kůru z pomeranče a citronu. Nestrouhejte bílou část citrusů, ta je hořká. Dále si oloupeme česnek a nakrájíme na plátky.
Osmažená stehna obrátíme kůží nahoru a osmažíme dohněda i z druhé strany.
K osmaženým stehnům přidáme obě kůry, šťávu z půlky citronu a pomeranče, česnek a tymián. Zvýšíme plamen a zalijeme vínem.
Víno odvaříme.
Snížíme plamen a do pánve přidáme med, sojovou omáčku a zalijeme vodou.
Pod pokličkou dusíme cca 30 minut. Občas přelijeme stehna omáčkou.
Měkká stehna vyndáme na talíř.
Přidáme plamen a svaříme omáčku na polovinu či víc.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, dušení, strouhání
Typ chodu:
oběd
Příležitost:
raut
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...