Pracuji...
close

Medová kuřecí stehna na víně a česneku

Zbožňuju spojení masa a něčeho sladkého. A když k tomu přidáte citrusy, tak vytvoříte něco dokonalého. Doporučuji podávat stehna přelitá omáčkou a přikusovat k tomu chleba, který si namáčíte do omáčky.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
1/2 kus pomeranč
1/2 kus citron
8 lžíce med
3 stroužek česnek
5 lžíce olej olivový
1/2 lžička tymián
200 mililitr víno bílé
200 mililitr voda
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Stehna z jedné strany nařízneme na třech místech až na kost.
Stehna důkladně opepříme a osolíme.
V pánvi rozpálíme olej a přidáme stehna kůží dolu. Smažíme dohněda.
Mezitím si nastrouháme kůru z pomeranče a citronu. Nestrouhejte bílou část citrusů, ta je hořká. Dále si oloupeme česnek a nakrájíme na plátky.
Osmažená stehna obrátíme kůží nahoru a osmažíme dohněda i z druhé strany.
K osmaženým stehnům přidáme obě kůry, šťávu z půlky citronu a pomeranče, česnek a tymián. Zvýšíme plamen a zalijeme vínem.
Víno odvaříme.
Snížíme plamen a do pánve přidáme med, sojovou omáčku a zalijeme vodou.
Pod pokličkou dusíme cca 30 minut. Občas přelijeme stehna omáčkou.
Měkká stehna vyndáme na talíř.
Přidáme plamen a svaříme omáčku na polovinu či víc.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, dušení, strouhání
Typ chodu:
oběd
Příležitost:
raut
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...