Pracuji...
close

Tvarohové knedlíky s jahodami

Knedlíky jsem dělal z mražených jahod, takže je nutné plnit knedlíky ještě zmraženými jahodami. Měkké jahody by jste už nezabalili. Kdo má čerstvé tak nic neřeší.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
těsto
min 300 gram mouka hrubá
2 kus vejce
1 špetka sůl
náplň
24 kus jahody
příloha
5 lžíce máslo
min 1 lžíce cukr moučka
min 5 lžíce smetana zakysaná
Sdílejte recept
Postup
Nejprve si dáme vařit vodu do hrnce. Příprava knedlíků není moc dlouhá, tak je dobré pak na vodu nečekat.
Do mísy dáme mouku, vejce, sůl a tvaroh.
Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Dle potřeby přidáme ještě mouku, záleží na tvarohu.
Z těsta vypracujeme dva dlouhé válečky s průměrem cca 4 cm. Podsypáváme hrubou moukou, aby se nám nelepily.
Každý váleček nakrájíme zhruba na 12 malých kousků. Každý to bude mít asi trošku jinak. Kousky těsta rozmáčkneme na placky a zabalíme do nich zmražené jahody (a nebo čerstvé). Důkladně těsto uzavřeme a lehce poválíme mezi rukama. Dle potřeby si namoučíme ruce.
Z každého válečku máme zhruba 12 krásných knedlíků.
Knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba 7 minut. Uvařené knedlíky vyndáme pěnovačkou na připravený pekáč s kousky másla. Horké knedlíky máslo rozpustí a nebudou se nám lepit.
Podáváme se zakysanou smetanou, posypané cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření, hnětení, plnění
Typ chodu:
oběd, večeře, dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...