Pracuji...
close

Tvarohové knedlíky s jahodami

Knedlíky jsem dělal z mražených jahod, takže je nutné plnit knedlíky ještě zmraženými jahodami. Měkké jahody by jste už nezabalili. Kdo má čerstvé tak nic neřeší.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
těsto
min 300 gram mouka hrubá
2 kus vejce
1 špetka sůl
náplň
24 kus jahody
příloha
5 lžíce máslo
min 1 lžíce cukr moučka
min 5 lžíce smetana zakysaná
Sdílejte recept
Postup
Nejprve si dáme vařit vodu do hrnce. Příprava knedlíků není moc dlouhá, tak je dobré pak na vodu nečekat.
Do mísy dáme mouku, vejce, sůl a tvaroh.
Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Dle potřeby přidáme ještě mouku, záleží na tvarohu.
Z těsta vypracujeme dva dlouhé válečky s průměrem cca 4 cm. Podsypáváme hrubou moukou, aby se nám nelepily.
Každý váleček nakrájíme zhruba na 12 malých kousků. Každý to bude mít asi trošku jinak. Kousky těsta rozmáčkneme na placky a zabalíme do nich zmražené jahody (a nebo čerstvé). Důkladně těsto uzavřeme a lehce poválíme mezi rukama. Dle potřeby si namoučíme ruce.
Z každého válečku máme zhruba 12 krásných knedlíků.
Knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba 7 minut. Uvařené knedlíky vyndáme pěnovačkou na připravený pekáč s kousky másla. Horké knedlíky máslo rozpustí a nebudou se nám lepit.
Podáváme se zakysanou smetanou, posypané cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření, hnětení, plnění
Typ chodu:
oběd, večeře, dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...