Pracuji...
close

Tvarohové knedlíky s jahodami

Knedlíky jsem dělal z mražených jahod, takže je nutné plnit knedlíky ještě zmraženými jahodami. Měkké jahody by jste už nezabalili. Kdo má čerstvé tak nic neřeší.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
těsto
min 300 gram mouka hrubá
2 kus vejce
1 špetka sůl
náplň
24 kus jahody
příloha
5 lžíce máslo
min 1 lžíce cukr moučka
min 5 lžíce smetana zakysaná
Sdílejte recept
Postup
Nejprve si dáme vařit vodu do hrnce. Příprava knedlíků není moc dlouhá, tak je dobré pak na vodu nečekat.
Do mísy dáme mouku, vejce, sůl a tvaroh.
Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Dle potřeby přidáme ještě mouku, záleží na tvarohu.
Z těsta vypracujeme dva dlouhé válečky s průměrem cca 4 cm. Podsypáváme hrubou moukou, aby se nám nelepily.
Každý váleček nakrájíme zhruba na 12 malých kousků. Každý to bude mít asi trošku jinak. Kousky těsta rozmáčkneme na placky a zabalíme do nich zmražené jahody (a nebo čerstvé). Důkladně těsto uzavřeme a lehce poválíme mezi rukama. Dle potřeby si namoučíme ruce.
Z každého válečku máme zhruba 12 krásných knedlíků.
Knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba 7 minut. Uvařené knedlíky vyndáme pěnovačkou na připravený pekáč s kousky másla. Horké knedlíky máslo rozpustí a nebudou se nám lepit.
Podáváme se zakysanou smetanou, posypané cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření, hnětení, plnění
Typ chodu:
oběd, večeře, dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...