Pracuji...
close

Kuřecí stehenní řízky s česnekem

Tyhle řízky jsou opravdu křupavé a chuťově dokonalé. Základem je smažit řízky, které nejsou studené a před obalením je třeba maso dobře ochutit.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
3 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
na smažení
3 lžíce máslo
na obalení
1 kus vejce
min 1/2 hrnek strouhanka
1 hrst libeček
Sdílejte recept
Postup
Začneme s naložením masa. Maso si očistíme od blan a nařežeme na požadované řízky. Z jednoho stehenního řízku můžeme udělat 2 až 3 menší. Maso důkladně osušíme ubrouskem a dáme do talíře. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
Maso rukou pečlivě promícháme. Necháme alespoň 30 minut odpočinout. Nedávejte do ledničky !!! Maso při smažení musí mít pokojovou teplotu, jinak nebude uvnitř hotové a nebude tak křehké.
Na obalování si připravíme do třech malých misek trojobal. Do první misky si dáme hladkou mouku. Do druhé misky rozklepneme vejce, přidáme mléko a rozkvedláme. Do třetí misky dáme strouhanku s pokrájeným libečkem. Dále si připravíme talíř vystlaný ubrousky, kam budeme odkládat hotové řízky.
Rozpálíme si pánev na střední teplotu. Přilijeme olej do centimetrové výšky a přidáme máslo. Řízky nesmažte příliš na vysokou teplotu, jinak Vám budou rychle hnědnout a nebude stíhat.
Začneme s obalováním. Vezmeme kousek masa a důkladně ho obalíme v mouce. Pořádně oklepeme přebytečnou mouku.
Pomoučené maso vymácháme ve vejci a necháme okapat přebytečné vejce.
Nakonec dáme do strouhanky a obalíme každé vlhké místečko.
Řízky smažíme z obou stran do lehce-hněda. Nedělejte extra hnědé.
Usmažené řízky vyndáme na ubrousek a necháme okapat a odpočinout.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, obalování
Typ chodu:
oběd
Příležitost:
dětská oslava, oslava, svatební hostina, raut
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...