Načítání...
close

Kuřecí stehenní řízky s česnekem

Tyhle řízky jsou opravdu křupavé a chuťově dokonalé. Základem je smažit řízky, které nejsou studené a před obalením je třeba maso dobře ochutit.
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Ingredience
obecně
3 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
na smažení
3 lžíce máslo
na obalení
1 kus vejce
min 1/2 hrnek strouhanka
1 hrst libeček
Sdílejte recept
Postup
Začneme s naložením masa. Maso si očistíme od blan a nařežeme na požadované řízky. Z jednoho stehenního řízku můžeme udělat 2 až 3 menší. Maso důkladně osušíme ubrouskem a dáme do talíře. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
Maso rukou pečlivě promícháme. Necháme alespoň 30 minut odpočinout. Nedávejte do ledničky !!! Maso při smažení musí mít pokojovou teplotu, jinak nebude uvnitř hotové a nebude tak křehké.
Na obalování si připravíme do třech malých misek trojobal. Do první misky si dáme hladkou mouku. Do druhé misky rozklepneme vejce, přidáme mléko a rozkvedláme. Do třetí misky dáme strouhanku s pokrájeným libečkem. Dále si připravíme talíř vystlaný ubrousky, kam budeme odkládat hotové řízky.
Rozpálíme si pánev na střední teplotu. Přilijeme olej do centimetrové výšky a přidáme máslo. Řízky nesmažte příliš na vysokou teplotu, jinak Vám budou rychle hnědnout a nebude stíhat.
Začneme s obalováním. Vezmeme kousek masa a důkladně ho obalíme v mouce. Pořádně oklepeme přebytečnou mouku.
Pomoučené maso vymácháme ve vejci a necháme okapat přebytečné vejce.
Nakonec dáme do strouhanky a obalíme každé vlhké místečko.
Řízky smažíme z obou stran do lehce-hněda. Nedělejte extra hnědé.
Usmažené řízky vyndáme na ubrousek a necháme okapat a odpočinout.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, obalování
Typ chodu:
oběd
Příležitost:
dětská oslava, oslava, svatební hostina, raut
Původ:
Česko