Pracuji...
close

Český toust

Taková rychlovka, která nejen že dobře chutná, ale i hezky vypadá :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
3 kus vejce
1 hrst pažitka
1 krajíc chleba
1 plátek sýr gouda
1 plátek šunka
min 1 špetka sůl
na smažení
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Do menší misky rozklepneme vejce, přidáme sůl a pepř a rozkvedláme.
Nakrájíme si nadrobno pažitku a cibuli, jelikož pak nebude moc času.
Rozpálíme pánev na střední teplotu a rozehřejeme v ní máslo. Přilijeme vejce, které se nám v pánvi roztečou do stran a hned do nich dáme dvě půlky krajíce chleba. Dejte je kousek od sebe, aby se Vám pak "toust" lépe překlápěl. Kdo má velký hlad, tak místo dvou půlek použije dva krajíce. Smažíme, dokud nám omeleta zespoda nezačne chytat barvu.
Omeletu i s chleby opatrně otočíme. Teď se nám začne opékat chleba, takže máme chvilku na dokončení.
Na jednu půlku chleba dáme sýr, šunku, cibuli a pažitku.
A začneme balit. Ohněte dva protější okraje omelety na chleba.
Teď ohněte zbylé protější okraje na chleba.
Nakonec přiklopte chleba chlebem a máte hotovo. Vypneme plotnu a jdeme hodovat.
Při podávání rozkrojte toust napůl.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
večeře, svačina
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...