Načítání...
close

Vepřová pečeně s omáčkou z medu a hořčice

Omáčka je jednoduchá a silná jako noha u stolu. Kombinace hořčice a medu v tak silném výpeku je prostě dokonalá. Jako přílohu doporučuji šťouchané brambory a nebo krokety.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Ingredience
obecně
1 kus cibule
min 1 špetka sůl
3 lžíce med
1 hrst libeček
na smažení
50 gram máslo
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
Vepřovou pečeni důkladně osolíme a opepříme. Nejlépe se to dělá na talíři.
V hrnci rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran osmahneme dohněda.
Mezitím si nakrájíme na menší kousky petržel a cibuli.
Důkladně osmahnuté maso vyndáme z hrnce na talíř.
Do výpeků v hrnci přidáme máslo, nakrájenou petržel a cibuli.
Za občasného míchání smažíme na střední teplotě, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
K osmahnuté zelenině přilijeme vývar.
Vložíme zpátky maso i se vším, co z masa vyteče na talíř.
Přidáme hořčici.
Přidáme med a pod poklicí pozvolna dusíme cca hodinu
Po hodině vyndáme maso z hrnce a půjdeme dokončovat omáčku.
Do hrnce přidáme jíšku a pomocí tyčového mixéru důkladně rozmixujeme. Za občasného míchání necháme 15 minut provařit.
Mezitím si nakrájíme libeček nadrobno.
Libeček dáme do provařené omáčky, zamícháme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko