Pracuji...
close

Svěží bramborový salát bez majonézy

Je jaro a venku se derou bylinky napovrch. Musíme toho hned využít a něco dobrého si ukuchtit :-) Tento recept patří do mých TOP.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
1 hrst pažitka
min 2 kus ředkvička
1 hrst libeček
zálivka
1 kus cibule
1 kousek pórek
1 lžíce cukr moučka
1 lžička sůl
4 lžíce ocet
Sdílejte recept
Postup
Brambory si omyjeme a dáme uvařit ve slupce.
Mezitím si nakrájíme pórek a cibuli nadrobno.
Do malého hrnce/rendlíku nalijeme vývar a ocet. Přisypeme sůl, cukr a pepř. Pozor, jestli máte vývar už slanej, tak opatrně se solí. Přivedeme k varu.
Do vroucí zálivky přisypeme nakrájenou cibuli a pórek. Zamícháme a hned vypneme.
Uvařené, ještě horké brambory zbavíme slupky. Nakrájíme na silnější plátky a dáme do větší mísy.
Brambory zalijeme teplou zálivkou, opatrně zamícháme a necháme pár minut odpočinout.
K bramborům přilijeme trošku oleje a opatrně promícháme. Pokud to vydržíte, tak nechte v lednici uležet do druhého dne. Pokud ne, tak pokračujte jako já :-)
Před podáváním si nakrájejte nadrobno pažitku, libeček a ředkvičky. A nebo něco, co máte rádi Vy.
Do hlubokého talíře dejte pár kousků brambor a zalijte skvělou zálivkou. Přisypte ředkvičky, pažitku a libeček a lehce promíchejte. Dobrou chuť :-)
Bylinky dávejte až těsně před podáváním jinak by Vám v octě povadly.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
příloha
Příležitost:
svatební hostina, oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...