Pracuji...
close

Svěží bramborový salát bez majonézy

Je jaro a venku se derou bylinky napovrch. Musíme toho hned využít a něco dobrého si ukuchtit :-) Tento recept patří do mých TOP.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
1 hrst pažitka
min 2 kus ředkvička
1 hrst libeček
zálivka
1 kus cibule
1 kousek pórek
1 lžíce cukr moučka
1 lžička sůl
4 lžíce ocet
Sdílejte recept
Postup
Brambory si omyjeme a dáme uvařit ve slupce.
Mezitím si nakrájíme pórek a cibuli nadrobno.
Do malého hrnce/rendlíku nalijeme vývar a ocet. Přisypeme sůl, cukr a pepř. Pozor, jestli máte vývar už slanej, tak opatrně se solí. Přivedeme k varu.
Do vroucí zálivky přisypeme nakrájenou cibuli a pórek. Zamícháme a hned vypneme.
Uvařené, ještě horké brambory zbavíme slupky. Nakrájíme na silnější plátky a dáme do větší mísy.
Brambory zalijeme teplou zálivkou, opatrně zamícháme a necháme pár minut odpočinout.
K bramborům přilijeme trošku oleje a opatrně promícháme. Pokud to vydržíte, tak nechte v lednici uležet do druhého dne. Pokud ne, tak pokračujte jako já :-)
Před podáváním si nakrájejte nadrobno pažitku, libeček a ředkvičky. A nebo něco, co máte rádi Vy.
Do hlubokého talíře dejte pár kousků brambor a zalijte skvělou zálivkou. Přisypte ředkvičky, pažitku a libeček a lehce promíchejte. Dobrou chuť :-)
Bylinky dávejte až těsně před podáváním jinak by Vám v octě povadly.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
příloha
Příležitost:
svatební hostina, oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...