Pracuji...
close

Svěží bramborový salát bez majonézy

Je jaro a venku se derou bylinky napovrch. Musíme toho hned využít a něco dobrého si ukuchtit :-) Tento recept patří do mých TOP.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
1 hrst pažitka
min 2 kus ředkvička
1 hrst libeček
zálivka
1 kus cibule
1 kousek pórek
1 lžíce cukr moučka
1 lžička sůl
4 lžíce ocet
Sdílejte recept
Postup
Brambory si omyjeme a dáme uvařit ve slupce.
Mezitím si nakrájíme pórek a cibuli nadrobno.
Do malého hrnce/rendlíku nalijeme vývar a ocet. Přisypeme sůl, cukr a pepř. Pozor, jestli máte vývar už slanej, tak opatrně se solí. Přivedeme k varu.
Do vroucí zálivky přisypeme nakrájenou cibuli a pórek. Zamícháme a hned vypneme.
Uvařené, ještě horké brambory zbavíme slupky. Nakrájíme na silnější plátky a dáme do větší mísy.
Brambory zalijeme teplou zálivkou, opatrně zamícháme a necháme pár minut odpočinout.
K bramborům přilijeme trošku oleje a opatrně promícháme. Pokud to vydržíte, tak nechte v lednici uležet do druhého dne. Pokud ne, tak pokračujte jako já :-)
Před podáváním si nakrájejte nadrobno pažitku, libeček a ředkvičky. A nebo něco, co máte rádi Vy.
Do hlubokého talíře dejte pár kousků brambor a zalijte skvělou zálivkou. Přisypte ředkvičky, pažitku a libeček a lehce promíchejte. Dobrou chuť :-)
Bylinky dávejte až těsně před podáváním jinak by Vám v octě povadly.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
příloha
Příležitost:
svatební hostina, oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...