X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Celerovo-mrkvová pomazánka s lučinou

Načítám...
Úplně si představuju, jak si tuhle pomazánku připravuju na zahrádce z čerstvě utržené zeleniny. Co víc si přát :-) Doporučuji namazat na opečený toustový chléb a posypat nakrájeným pórkem a nebo jarní cibulkou.
Příprava 10 minut
Vaření 1 minuta
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Studená kuchyně / Pomazánky, Ze zahrádky / Zelenina
Kuchyně: vegetariánská kuchyně
Druh přípravy: strouhání
Typ chodu: svačina
Vybavení kuchyně: nůž kuchyňský, prkénko (dřevěné), mísa malá, struhadlo jemné, škrabka na brambory
Příležitost: svatební hostina, oslava, dětská oslava
Původ: Česko

Ingredience

na dochucení
citron 1/2 ks
cukr krystal min 1 špetka
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
obecně
bílý jogurt 150 g
celer 1/4 ks
lučina 120 g
mrkev 1-2 ks
petrželová nať min 1 hrst
pórek 1 kousek

Postup

Mrkev a celer si očistíme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy.
Pórek a petrželovou nať nakrájíme na jemno.
Do mísy přidáme pórek, petrželovou nať a lučinu.
Začneme míchat a přidáváme jogurt, dokud se Vám konzistence nebude zdát vyhovující. Já jsem použil celý jogurt. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a šťávou z citronu.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter