Pracuji...
close

Celerovo-mrkvová pomazánka s lučinou

Úplně si představuju, jak si tuhle pomazánku připravuju na zahrádce z čerstvě utržené zeleniny. Co víc si přát :-) Doporučuji namazat na opečený toustový chléb a posypat nakrájeným pórkem a nebo jarní cibulkou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 minuta
Ingredience
obecně
1/4 kus celer
1-2 kus mrkev
120 gram lučina
1 kousek pórek
na dochucení
1/2 kus citron
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr krystal
Sdílejte recept
Postup
Mrkev a celer si očistíme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy.
Pórek a petrželovou nať nakrájíme na jemno.
Do mísy přidáme pórek, petrželovou nať a lučinu.
Začneme míchat a přidáváme jogurt, dokud se Vám konzistence nebude zdát vyhovující. Já jsem použil celý jogurt. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a šťávou z citronu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
strouhání
Typ chodu:
svačina
Příležitost:
svatební hostina, oslava, dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.