Pracuji...
close

Celerovo-mrkvová pomazánka s lučinou

Úplně si představuju, jak si tuhle pomazánku připravuju na zahrádce z čerstvě utržené zeleniny. Co víc si přát :-) Doporučuji namazat na opečený toustový chléb a posypat nakrájeným pórkem a nebo jarní cibulkou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 minuta
Ingredience
obecně
1/4 kus celer
1-2 kus mrkev
120 gram lučina
1 kousek pórek
na dochucení
1/2 kus citron
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr krystal
Sdílejte recept
Postup
Mrkev a celer si očistíme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy.
Pórek a petrželovou nať nakrájíme na jemno.
Do mísy přidáme pórek, petrželovou nať a lučinu.
Začneme míchat a přidáváme jogurt, dokud se Vám konzistence nebude zdát vyhovující. Já jsem použil celý jogurt. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a šťávou z citronu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
strouhání
Typ chodu:
svačina
Příležitost:
svatební hostina, oslava, dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...