Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Celerovo-mrkvová pomazánka s lučinou | Recept

Úplně si představuju, jak si tuhle pomazánku připravuju na zahrádce z čerstvě utržené zeleniny. Co víc si přát :-) Doporučuji namazat na opečený toustový chléb a posypat nakrájeným pórkem a nebo jarní cibulkou.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 minuta
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
celer 1/4 kus
mrkev 1-2 kus
lučina 120 gram
bílý jogurt 150 gram
petrželová nať min 1 hrst
pórek 1 kousek
na dochucení
citron 1/2 kus
sůl min 1 špetka
pepř černý drcený min 1 špetka
cukr krystal min 1 špetka
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Kuchyně: vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy: strouhání
Typ chodu: svačina
Příležitost: svatební hostina, oslava, dětská oslava
Původ: Česko
Postup
Krok 1
Mrkev a celer si očistíme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy.
Krok 2
Pórek a petrželovou nať nakrájíme na jemno.
Krok 3
Do mísy přidáme pórek, petrželovou nať a lučinu.
Krok 4
Začneme míchat a přidáváme jogurt, dokud se Vám konzistence nebude zdát vyhovující. Já jsem použil celý jogurt. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a šťávou z citronu.
Sdílejte recept