Pracuji...
close

Kuřecí ragů s cuketou a paprikou

Není nic lepšího, než vařit z čerstvého. Cuketu jsem měl velikou, tak jsem dal jenom půlku.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si maso na menší kousky a dáme do mísy. Maso opepříme, lehce osolíme a přidáme šalvěj. Důkladně promícháme.
Rozpálíme si pánev a dáme do ní olivový olej a máslo. Přisypeme maso a za občasného míchání smažíme, dokud nám maso nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme cibuli na menši kousky.
Osmažené maso vyndáme z pánve zpátky do umyté mísy.
Do pánve dáme cibuli a smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme papriky na proužky a rajčata na malé kousky.
K osmahlé cibuli přisypeme papriky s rajčatama a za občasného míchání smažíme.
Mezitím si nakrájíme půlku cukety na půlměsíčky.
Cuketu přidáme hned k paprice. a zamícháme. Smažíme za občasného míchání 5 minut.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Do pánve přidáme hořčici, worchester a česnek. Za stálého míchání minutu smažíme.
Přilijeme vývar, promícháme a za občasného míchání vaříme 5 minut.
Mezitím si do mísy s osmaženým masem nasypeme mouku.
Důkladně promícháme. Poslouží nám to k zahuštění omáčky.
Maso vrátíme do omáčky, důkladně zamícháme a vaříme 15 minut. Během vaření se Vám omáčka trošku vypaří. Pokud by jste měli omáčky málo, tak přilijte trošku vývaru.
Mezitím si nakrájíme petržel nadrobno.
Petržel nasypeme k hotové omáčce, promícháme a máme hotovo. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...