Načítání...
close

Kuskus s fazolkami a karamelizovanou mrkví

Lehký na chuť, jednoduchý na přípravu a rychlý na čas. Pokud kuřecí vývar nahradíte zeleninovým, tak je to i vegetariánské jídlo.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1 hrnek kuskus
7 kus mrkev
1 lžíce kurkuma
5 lžíce olej olivový
2 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Nakrájíme si mrkev na menší kousky a přihodíme do pánve. Přisypeme cukr a přilejeme 100 ml vývaru.
Zamícháme, pánev přiklopíme poklicí a dusíme, dokud nám mrkev trošku nezměkne.
Mezitím si uvaříme kuskus ve vývaru. Takže přivedeme k varu v menším hrnci vývar a přisypeme kuskus. Za občasného míchání vaříme pod poklicí.
Pokud by se Vám zdálo, ze Vám dochází v hrnci tekutina a kuskus je pořád tvrdý, tak dolijte vodu nebo vývar.
K lehce změklé mrkvi přisypeme nakrájené fazolky a dusíme pod poklicí, dokud nám fazolky nezměknou.
Do pánve přisypeme kurkumu a zamícháme.
Za občasného míchání smažíme, dokud se nám zelenina nezačne lehce přichytávat.
Do směsi na pánvi přidáme uvařený kuskus a důkladně promícháme. Dosolíme, opepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
příloha, hlavní chod
Původ:
Česko