X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Kuskus s fazolkami a karamelizovanou mrkví

Načítám...
Lehký na chuť, jednoduchý na přípravu a rychlý na čas. Pokud kuřecí vývar nahradíte zeleninovým, tak je to i vegetariánské jídlo.
Příprava 10 minut
Vaření 20 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Luštěniny / Kuskus
Kuchyně: vegetariánská kuchyně
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: příloha, hlavní chod
Vybavení kuchyně: hrnec, pánev wok, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský
Původ: Česko

Ingredience

obecně
cukr třtinový 2 lžíce
kurkuma 1 lžíce
kuskus 1 hrnek
máslo 2 lžíce
mrkev 7 ks
olej olivový 5 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vývar kuřecí 1 l
zelené fazolky 300 g

Postup

V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Nakrájíme si mrkev na menší kousky a přihodíme do pánve. Přisypeme cukr a přilejeme 100 ml vývaru.
Zamícháme, pánev přiklopíme poklicí a dusíme, dokud nám mrkev trošku nezměkne.
Mezitím si uvaříme kuskus ve vývaru. Takže přivedeme k varu v menším hrnci vývar a přisypeme kuskus. Za občasného míchání vaříme pod poklicí.
Pokud by se Vám zdálo, ze Vám dochází v hrnci tekutina a kuskus je pořád tvrdý, tak dolijte vodu nebo vývar.
K lehce změklé mrkvi přisypeme nakrájené fazolky a dusíme pod poklicí, dokud nám fazolky nezměknou.
Do pánve přisypeme kurkumu a zamícháme.
Za občasného míchání smažíme, dokud se nám zelenina nezačne lehce přichytávat.
Do směsi na pánvi přidáme uvařený kuskus a důkladně promícháme. Dosolíme, opepříme.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter