Načítání...
close

Rustikální šťouchané brambory

Šťouchané brambory znáte jenom jako přílohu. Co si je ale uvařit jako hlavní chod?
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
1 kus pórek
200 mililitr smetana 33%
5 stroužek česnek
4 kus cibule
min 1 špetka sůl
podle chuti
50 gram parmazán
Sdílejte recept
Postup
Oškrabeme si brambory a nakrájíme na menší kousky.
Brambory dáme do hrnce, přilijeme vodu, osolíme a dáme vařit. Vaříme, dokud nebudou měkké, ale ne moc měkké.
Začneme si připravovat na pánvi směs a stihneme to, než se nám uvaří brambory. Nakrájíme si uzené na kostičky.
Rozpálíme si pánev, přihodíme uzené a za občasného míchání necháme pár minut smažit.
Mezitím si nakrájíme cibuli na menší kousky.
Cibuli přihodíme do pánve a za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce chytat barvu.
Mezitím si nakrájíme pórek na menší válečky.
A nakrájíme si česnek na menší kousky.
Česnek s pórkem přihodíme do pánve, promícháme a pod pokličkou dusíme, dokud nám pórek nezměkne. Občas promícháme. Pokud by se Vám zdálo, že se Vám směs připaluje, tak přilijte kapku vody. Ale stát by se to nemělo.
Z hrnce, kde se nám již uvařily brambory, si odlijeme 200 ml vody z brambor. Zbytek scedíme.
Nakrájíme si petrželovou nať na menší kousky.
Petrželovou nať přihodíme do hrnce ke scezeným bramborům a pomocí šťouchadla lehce rozmačkáme.
Přilijeme vodu z brambor a lehce promícháme. Píšu lehce, aby jste z toho neudělali kaši :-)
Přilijeme smetanu a lehce promícháme.
Nakonec přidáme směs z pánve, promícháme, dosolíme, dopepříme a můžeme se jít radovat.
Kdo má rád parmazán, tak si ho ještě nastrouhá do teplých šťouchaných brambor a zamíchá.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení, šťouchání
Typ chodu:
hlavní chod
Původ:
Česko