Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Rustikální šťouchané brambory

Šťouchané brambory znáte jenom jako přílohu. Co si je ale uvařit jako hlavní chod?
Příprava
15
minut
Vaření
30
minut
Ingredience
obecně
podle chuti
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Oškrabeme si brambory a nakrájíme na menší kousky.
2. krok
Brambory dáme do hrnce, přilijeme vodu, osolíme a dáme vařit. Vaříme, dokud nebudou měkké, ale ne moc měkké.
3. krok
Začneme si připravovat na pánvi směs a stihneme to, než se nám uvaří brambory. Nakrájíme si uzené na kostičky.
4. krok
Rozpálíme si pánev, přihodíme uzené a za občasného míchání necháme pár minut smažit.
5. krok
Mezitím si nakrájíme cibuli na menší kousky.
6. krok
Cibuli přihodíme do pánve a za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce chytat barvu.
7. krok
Mezitím si nakrájíme pórek na menší válečky.
8. krok
A nakrájíme si česnek na menší kousky.
9. krok
Česnek s pórkem přihodíme do pánve, promícháme a pod pokličkou dusíme, dokud nám pórek nezměkne. Občas promícháme. Pokud by se Vám zdálo, že se Vám směs připaluje, tak přilijte kapku vody. Ale stát by se to nemělo.
10. krok
Z hrnce, kde se nám již uvařily brambory, si odlijeme 200 ml vody z brambor. Zbytek scedíme.
11. krok
Nakrájíme si petrželovou nať na menší kousky.
12. krok
Petrželovou nať přihodíme do hrnce ke scezeným bramborům a pomocí šťouchadla lehce rozmačkáme.
13. krok
Přilijeme vodu z brambor a lehce promícháme. Píšu lehce, aby jste z toho neudělali kaši :-)
14. krok
Přilijeme smetanu a lehce promícháme.
15. krok
Nakonec přidáme směs z pánve, promícháme, dosolíme, dopepříme a můžeme se jít radovat.
16. krok
Kdo má rád parmazán, tak si ho ještě nastrouhá do teplých šťouchaných brambor a zamíchá.
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
  • dušení
  • šťouchání
Typ chodu
  • hlavní chod
Potřebné vybavení
  • škrabka na brambory
  • nůž kuchyňský
  • prkénko (dřevěné)
  • pánev velká
  • hrnec
  • šťouchadlo na brambory
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku