Pracuji...
close

Tarhoňa s houbami a kořenovou zeleninou

Tohle je můj první recept s tarhoňou :-) Nikdy jsem o tomto druhu těstovin neslyšel a proto jsem to hned musel vyzkoušet. Věřím, že si tarhoňu oblíbí Vaše nejmenší ratolesti. Maminky s dětmi určitě podobný recept ocení, jelikož je to rychlé a chutné.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
100 gram mrkev
100 gram celer
50 gram petržel
3 stroužek česnek
1 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
na smažení
5 lžíce máslo
na dochucení
1/2 kus citron
Sdílejte recept
Postup
Celer, petržel a mrkev zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme.
Rozpálíme si pánev na vyšší teplotu, přihodíme máslo a k němu nastrouhanou zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce karamelizovat.
Mezitím si oloupeme česnek, nožem ho zmáčkneme a nakrájíme nadrobno.
K lehce zkaramelizované zelenině přidáme česnek, pepř a kmín. Stáhneme teplotu a za občasného míchání 3 minuty smažíme.
Přilijeme vývar a přivedeme k varu.
Přidáme tarhoňu a houby. Zamícháme a pod pokličkou za mírné teploty a za občasného promíchání vaříme, dokud se nám tarhoňa neuvaří. Během vaření kontrolujte a pokud Vám těstoviny vypijí všechnu tekutinu, tak dolijte trochu vývaru nebo vody a vařte dále.
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať nadrobno.
Když máme již těstoviny uvařené, přidáme petrželovou nať, promícháme a vypneme plotnu.
Dochutíme citronovou šťávou a solí.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, strouhání, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.