Pracuji...
close

Tarhoňa s houbami a kořenovou zeleninou

Tohle je můj první recept s tarhoňou :-) Nikdy jsem o tomto druhu těstovin neslyšel a proto jsem to hned musel vyzkoušet. Věřím, že si tarhoňu oblíbí Vaše nejmenší ratolesti. Maminky s dětmi určitě podobný recept ocení, jelikož je to rychlé a chutné.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
100 gram mrkev
100 gram celer
50 gram petržel
3 stroužek česnek
1 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
na smažení
5 lžíce máslo
na dochucení
1/2 kus citron
Sdílejte recept
Postup
Celer, petržel a mrkev zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme.
Rozpálíme si pánev na vyšší teplotu, přihodíme máslo a k němu nastrouhanou zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce karamelizovat.
Mezitím si oloupeme česnek, nožem ho zmáčkneme a nakrájíme nadrobno.
K lehce zkaramelizované zelenině přidáme česnek, pepř a kmín. Stáhneme teplotu a za občasného míchání 3 minuty smažíme.
Přilijeme vývar a přivedeme k varu.
Přidáme tarhoňu a houby. Zamícháme a pod pokličkou za mírné teploty a za občasného promíchání vaříme, dokud se nám tarhoňa neuvaří. Během vaření kontrolujte a pokud Vám těstoviny vypijí všechnu tekutinu, tak dolijte trochu vývaru nebo vody a vařte dále.
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať nadrobno.
Když máme již těstoviny uvařené, přidáme petrželovou nať, promícháme a vypneme plotnu.
Dochutíme citronovou šťávou a solí.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, strouhání, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...