Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Tarhoňa s houbami a kořenovou zeleninou | Recept

Tohle je můj první recept s tarhoňou :-) Nikdy jsem o tomto druhu těstovin neslyšel a proto jsem to hned musel vyzkoušet. Věřím, že si tarhoňu oblíbí Vaše nejmenší ratolesti. Maminky s dětmi určitě podobný recept ocení, jelikož je to rychlé a chutné.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
těstoviny tarhoňa 500 gram
mrkev 100 gram
celer 100 gram
petržel 50 gram
vývar kuřecí 1 litr
česnek 3 stroužek
petrželová nať 1 hrst
kmín drcený 1 lžíce
sůl min 1 špetka
pepř černý drcený min 1 špetka
houby sušené 1 hrst
na smažení
máslo 5 lžíce
na dochucení
citron 1/2 kus
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, strouhání, vaření
Typ chodu: příloha
Původ: Česko
Postup
Celer, petržel a mrkev zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme.
Rozpálíme si pánev na vyšší teplotu, přihodíme máslo a k němu nastrouhanou zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce karamelizovat.
Mezitím si oloupeme česnek, nožem ho zmáčkneme a nakrájíme nadrobno.
K lehce zkaramelizované zelenině přidáme česnek, pepř a kmín. Stáhneme teplotu a za občasného míchání 3 minuty smažíme.
Přilijeme vývar a přivedeme k varu.
Přidáme tarhoňu a houby. Zamícháme a pod pokličkou za mírné teploty a za občasného promíchání vaříme, dokud se nám tarhoňa neuvaří. Během vaření kontrolujte a pokud Vám těstoviny vypijí všechnu tekutinu, tak dolijte trochu vývaru nebo vody a vařte dále.
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať nadrobno.
Když máme již těstoviny uvařené, přidáme petrželovou nať, promícháme a vypneme plotnu.
Dochutíme citronovou šťávou a solí.
Sdílejte recept