X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Tarhoňa s houbami a kořenovou zeleninou

Načítám...
Tohle je můj první recept s tarhoňou :-) Nikdy jsem o tomto druhu těstovin neslyšel a proto jsem to hned musel vyzkoušet. Věřím, že si tarhoňu oblíbí Vaše nejmenší ratolesti. Maminky s dětmi určitě podobný recept ocení, jelikož je to rychlé a chutné.
Příprava 10 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Přílohy / Těstoviny, Houby / Hřiby, Ze zahrádky / Zelenina
Druh přípravy: smažení, strouhání, vaření
Typ chodu: příloha
Vybavení kuchyně: nůž kuchyňský, prkénko (dřevěné), struhadlo hrubé, škrabka na brambory, pánev wok
Původ: Česko

Ingredience

na dochucení
citron 1/2 ks
na smažení
máslo 5 lžíce
obecně
celer 100 g
česnek 3 stroužek
houby sušené 1 hrst
kmín drcený 1 lžíce
mrkev 100 g
pepř černý drcený min 1 špetka
petržel 50 g
petrželová nať 1 hrst
sůl min 1 špetka
těstoviny tarhoňa 500 g
vývar kuřecí 1 l

Postup

Celer, petržel a mrkev zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme.
Rozpálíme si pánev na vyšší teplotu, přihodíme máslo a k němu nastrouhanou zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce karamelizovat.
Mezitím si oloupeme česnek, nožem ho zmáčkneme a nakrájíme nadrobno.
K lehce zkaramelizované zelenině přidáme česnek, pepř a kmín. Stáhneme teplotu a za občasného míchání 3 minuty smažíme.
Přilijeme vývar a přivedeme k varu.
Přidáme tarhoňu a houby. Zamícháme a pod pokličkou za mírné teploty a za občasného promíchání vaříme, dokud se nám tarhoňa neuvaří. Během vaření kontrolujte a pokud Vám těstoviny vypijí všechnu tekutinu, tak dolijte trochu vývaru nebo vody a vařte dále.
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať nadrobno.
Když máme již těstoviny uvařené, přidáme petrželovou nať, promícháme a vypneme plotnu.
Dochutíme citronovou šťávou a solí.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter