Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Těstoviny s tuňákem a rajčaty

Takové lehké jídlo, které je nenáročné na přípravu. Jelikož není rajčatová sezóna, tak jsem použil rajčata z konzervy. Pokud budete tento recept dělat s čerstvými rajčaty, tak jenom dobře.
Příprava
10
minut
Vaření
20
minut
Ingredience
obecně
na smažení
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Začneme tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny. Vodu dobře osolte. Těstoviny uvařte dle návodu.
2. krok
Nakrájíme si česnek a cibuli na drobno.
3. krok
Ve větší pánvi si rozpálíme olej a zesklovatíme na něm česnek s cibulí.
4. krok
K zesklovatělé zelenině přilijeme rajčata z konzervy. Přidáme pepř a necháme 5 minut provařit.
5. krok
Nastrouháme si parmazán a přidáme do omáčky. Za občasného míchání necháme rozpustit.
6. krok
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať na drobno.
7. krok
Do omáčky přidáme tuňáka, citronovou šťávu a petrželovou nať. Za občasného míchání 3 minuty provaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
8. krok
Uvařené těstoviny promícháme s omáčkou a máme hotovo.
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
Typ chodu
  • večeře
  • oběd
Potřebné vybavení
  • hrnec velký
  • prkénko (dřevěné)
  • nůž kuchyňský
  • struhadlo jemné
  • pánev wok
  • cedník
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku