Pracuji...
close

Těstoviny s tuňákem a rajčaty

Takové lehké jídlo, které je nenáročné na přípravu. Jelikož není rajčatová sezóna, tak jsem použil rajčata z konzervy. Pokud budete tento recept dělat s čerstvými rajčaty, tak jenom dobře.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Sdílejte recept
Postup
Začneme tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny. Vodu dobře osolte. Těstoviny uvařte dle návodu.
Nakrájíme si česnek a cibuli na drobno.
Ve větší pánvi si rozpálíme olej a zesklovatíme na něm česnek s cibulí.
K zesklovatělé zelenině přilijeme rajčata z konzervy. Přidáme pepř a necháme 5 minut provařit.
Nastrouháme si parmazán a přidáme do omáčky. Za občasného míchání necháme rozpustit.
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať na drobno.
Do omáčky přidáme tuňáka, citronovou šťávu a petrželovou nať. Za občasného míchání 3 minuty provaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
Uvařené těstoviny promícháme s omáčkou a máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...