Pracuji...
close

Těstoviny s tuňákem a rajčaty

Takové lehké jídlo, které je nenáročné na přípravu. Jelikož není rajčatová sezóna, tak jsem použil rajčata z konzervy. Pokud budete tento recept dělat s čerstvými rajčaty, tak jenom dobře.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Sdílejte recept
Postup
Začneme tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny. Vodu dobře osolte. Těstoviny uvařte dle návodu.
Nakrájíme si česnek a cibuli na drobno.
Ve větší pánvi si rozpálíme olej a zesklovatíme na něm česnek s cibulí.
K zesklovatělé zelenině přilijeme rajčata z konzervy. Přidáme pepř a necháme 5 minut provařit.
Nastrouháme si parmazán a přidáme do omáčky. Za občasného míchání necháme rozpustit.
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať na drobno.
Do omáčky přidáme tuňáka, citronovou šťávu a petrželovou nať. Za občasného míchání 3 minuty provaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
Uvařené těstoviny promícháme s omáčkou a máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...