Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 17.12.2018 a svátek má Daniel

Těstoviny s tuňákem a rajčaty

„Takové lehké jídlo, které je nenáročné na přípravu. Jelikož není rajčatová sezóna, tak jsem použil rajčata z konzervy. Pokud budete tento recept dělat s čerstvými rajčaty, tak jenom dobře.“
Způsob přípravy: smažení, vaření,
Typ chodu: večeře, oběd,
Potřebné vybavení: hrnec velký, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský, struhadlo jemné, pánev wok, cedník,
Původ receptu: Česko,
Příprava
10
minut
Vaření
20
minut
Ingredience
obecně
na smažení
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Začneme tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny. Vodu dobře osolte. Těstoviny uvařte dle návodu.
2. krok
Nakrájíme si česnek a cibuli na drobno.
3. krok
Ve větší pánvi si rozpálíme olej a zesklovatíme na něm česnek s cibulí.
4. krok
K zesklovatělé zelenině přilijeme rajčata z konzervy. Přidáme pepř a necháme 5 minut provařit.
5. krok
Nastrouháme si parmazán a přidáme do omáčky. Za občasného míchání necháme rozpustit.
6. krok
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať na drobno.
7. krok
Do omáčky přidáme tuňáka, citronovou šťávu a petrželovou nať. Za občasného míchání 3 minuty provaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
8. krok
Uvařené těstoviny promícháme s omáčkou a máme hotovo.
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku