Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Těstoviny s tuňákem a rajčaty | Recept

Takové lehké jídlo, které je nenáročné na přípravu. Jelikož není rajčatová sezóna, tak jsem použil rajčata z konzervy. Pokud budete tento recept dělat s čerstvými rajčaty, tak jenom dobře.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Boublas
Autor receptu
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: večeře, oběd
Původ: Česko
Postup
Krok 1
Začneme tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny. Vodu dobře osolte. Těstoviny uvařte dle návodu.
Krok 2
Nakrájíme si česnek a cibuli na drobno.
Krok 3
Ve větší pánvi si rozpálíme olej a zesklovatíme na něm česnek s cibulí.
Krok 4
K zesklovatělé zelenině přilijeme rajčata z konzervy. Přidáme pepř a necháme 5 minut provařit.
Krok 5
Nastrouháme si parmazán a přidáme do omáčky. Za občasného míchání necháme rozpustit.
Krok 6
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať na drobno.
Krok 7
Do omáčky přidáme tuňáka, citronovou šťávu a petrželovou nať. Za občasného míchání 3 minuty provaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
Krok 8
Uvařené těstoviny promícháme s omáčkou a máme hotovo.
Sdílejte recept