X

UVAŘSISÁM.cz

nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?
Těstoviny s tuňákem a rajčaty
Načítám...
Takové lehké jídlo, které je nenáročné na přípravu. Jelikož není rajčatová sezóna, tak jsem použil rajčata z konzervy. Pokud budete tento recept dělat s čerstvými rajčaty, tak jenom dobře.
Příprava 10 minut
Vaření 20 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Maso studenokrevných živočichů, Těstoviny / S omáčkou
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: večeře, oběd
Vybavení kuchyně: hrnec velký, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský, struhadlo jemné, pánev wok, cedník
Původ: Česko
Ingredience
Postup
Začneme tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny. Vodu dobře osolte. Těstoviny uvařte dle návodu.
Nakrájíme si česnek a cibuli na drobno.
Ve větší pánvi si rozpálíme olej a zesklovatíme na něm česnek s cibulí.
K zesklovatělé zelenině přilijeme rajčata z konzervy. Přidáme pepř a necháme 5 minut provařit.
Nastrouháme si parmazán a přidáme do omáčky. Za občasného míchání necháme rozpustit.
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať na drobno.
Do omáčky přidáme tuňáka, citronovou šťávu a petrželovou nať. Za občasného míchání 3 minuty provaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
Uvařené těstoviny promícháme s omáčkou a máme hotovo.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
690 bodů
Facebook
Twitter