X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Rustikální dušená zelenina se žampiony

Načítám...
Na talíři by mělo být vždy vidět to, co vaříte. Takže zapomeňte na nějaké malé kousky zeleniny. Vegetariáni si nahradí kuřecí vývar zeleninovým.
Příprava 15 minut
Vaření 45 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Přílohy / Ostatní přílohy, Ze zahrádky / Zelenina
Kuchyně: vegetariánská kuchyně
Druh přípravy: smažení, dušení
Typ chodu: příloha
Vybavení kuchyně: škrabka na brambory, pánev wok, pánev malá, mísa, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský
Původ: Česko

Ingredience

na smažení
máslo 2 lžíce
olej olivový 5 lžíce
na zahuštění
máslová jíška 2 lžíce
obecně
brokolice 1/2 ks
česnek 2-3 stroužek
cibule 2-3 ks
kmín drcený 1 lžíce
květák 1/2 ks
mrkev 5 ks
pepř černý drcený min 1 špetka
pórek 1 ks
sůl min 1 špetka
vývar kuřecí 300 ml
žampiony 250 g

Postup

Nejdříve si nakrájíme cibuli, oloupanou mrkev a očištěné žampiony na stejně velké kousky.
Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej a máslo.
Do pánve vhodíme mrkev a cibuli a za občasného míchání smažíme, dokud nebude zelenina lehce hnědnout.
Mezitím si jíšku provaříme s vývarem.
Nakrájejte si česnek na plátky.
Česnek přihodíme do vývaru a chvilku povaříme.
K lehce zhnědlé zelenině přidáme žampiony, kmín, pepř a špetku soli. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
K osmahlé zelenině přilijeme zahuštěný česnekový vývar, zamícháme a pod pokličkou dusíme, dokud nebude mrkev měkká.
Mezitím si nakrájíme květák a brokolici na malé kousky. Pórek nakrájíme na silnější plátky.
Do pánve přidáme květák, brokolici a pórek a dusíme za občasného promíchání pod poklicí doměkka. Dosolíme, dopepříme.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter